Kordsa Global kârını yüzde 145 artırdı

Kordsa Global 2014’te karını yüzde 145 artırdı. Dünyanın lider naylon 6.6 ve polyester endüstriyel iplik, kord bezi ve tek kord üreticisi Kordsa Global, karını 2014 yılında geçen yıla göre yüzde 145 artırdı. Kordsa Global’in cirosu 1.702 milyon TL’ye ulaştı. Firmanın net karı 95 milyon TL olarak gerçekleşti. Güçlendirme malzemeleri sektörünün dünya lideri Kordsa Global, 2014 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Kordsa Global, geçen yıla...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dünyanın lider naylon 6.6 ve polyester endüstriyel iplik, kord bezi ve tek kord üreticisi Kordsa Global, karını 2014 yılında geçen yıla göre yüzde 145 artırdı. Kordsa Global’in cirosu 1.702 milyon TL’ye ulaştı. Firmanın net karı 95 milyon TL olarak gerçekleşti.


Güçlendirme malzemeleri sektörünün dünya lideri Kordsa Global, 2014 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Kordsa Global, geçen yıla göre toplam satışlarında yüzde 11 artış göstererek 1.702 milyon TL’lik satış geliri elde etti. Firmanın net karı ise 95 milyon TL’ye ulaştı. Yine aynı dönemde esas faaliyet kârı da 108 milyon TL ile yüzde 27 oranında artış sağladı.


Sonuçları değerlendiren Kordsa Global CEO’su Cenk Alper, 2014 yılında yakaladıkları başarıyı operasyonel verimlilik, iş süreçlerinde sağlanan disiplin ve ticari mükemmelliğe borçlu olduklarının altını çizdi. Yüksek denye Naylon 6.6 iplik ve bez satışı açısından yüzde 34 pazar payı ile dünyada lider, yüksek denye Polyester pazarında ise yüzde 10 pazar payı ile dünyada 3. sırada olan Kordsa Global, 2014 yılında karlılıkta olumlu bir tablo çizdi. Cenk Alper şunları kaydetti:


“Kordsa Global olarak bir süredir operasyonel verimlilik konusuna odaklanmış, özellikle sabit maliyetlerimizi etkin bir şekilde kontrol etmeyi hedeflemiştik. Şimdi bu stratejinin meyvelerini topluyoruz. Yalın ve çevik ekiplerimizle küresel ekonominin değişken koşulları ve buna bağlı olarak sektörde artan daralmaya rağmen iç süreçlerimizde verimliliğimizi arttırarak finansal sonuçlarımızda başarılı rakamlara ulaştık. Dünyanın lider lastik firmalarına 40 yılı aşkın bir süredir güçlendirme malzemeleri sağlayan, sektöründe dünya lideri konumunda bir şirket olarak hep daha iyisini hedefleyerek bu noktaya geldik”.


Cenk Alper 2015 başında lastik sektörüne yaptıkları önemli yatırımdan da söz etti ve şunları söyledi: Günümüzde küresel ekonominin değişken koşulları, batıdan doğuya kayan üretim ve pazarda sayıları giderek artan Asyalı oyuncular nedeniyle tüm gayretimizi ‘rakiplerinden farklılaşan bir Kordsa Global’ olma yolunda sarf ediyoruz. Bu bağlamda, aldığımız stratejik bir karar ile lastik sektöründeki yatırımımızı daha da güçlendirmek amacıyla Endonezya’daki var olan yatırımlarımıza ek olarak toplamda 100 milyon ABD Doları tutarında, 18 kilotonluk Lastik Kord Bezi Fabrikası ile 14 kilotonluk üçüncü ve dördüncü nesil polyester HMLS iplik fabrikalarının açılışını 2015 yılı başında gerçekleştirdik”.


Kordsa Global 2014 yılında lastik pazarındaki bilgi ve deneyimlerini yeni pazarlara aktarma konusunda da önemli adımlar attı. Kordsa Global’in CEO’su Cenk Alper şunları kaydetti: “Kordsa Global olarak hedefimiz, yeni iş alanlarında da müşterilerimize, hissedarlarımıza, çalışanlarımıza yatırım yaparak, değer katan teknolojiler üreterek ilerlemektir. Önümüzdeki dönemde güçlendirme uzmanı konumlandırmamız ile yan sektörler olarak tarif ettiğimiz inşaat ve kompozit alanlarında da ürünler sunmaya başlıyoruz.” Cenk Alper, sözlerini şöyle sürdürdü: 


“Ortaya konan gelişime dayanarak, ilk olarak uzun yıllar boyunca elde ettiğimiz lif teknolojisi ile Kratos markası altında yapı sektörüne yönelik bir beton takviye lifi geliştirdik. Bu amaçla Kratos Makro üretim hattını 2014 yılı sonunda açtık. Bu stratejinin bir diğer çıktısı olan Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle başlatılan Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi'nin temelini de yine yılsonunda Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın katılımlarıyla attık”.





Kaynak: Uzmanpara

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar