Küresel piyasalar şirket karlarını izliyor

Uluslararası piyasalar, karışık gelen şirket karlarını ve AMB toplantısı sonrası eurodaki düşüşü izliyor... Asya hisse senetleri, şirket karlarının temkinli olunması için sebep sağlaması ve euronun Mart ayından bu yana en düşük seviyesine inmesinin ardından üç gün süren yükselişini sonlandırdı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Asya hisse senetleri, şirket karlarının temkinli olunması için sebep sağlaması ve euronun Mart ayından bu yana en düşük seviyesine inmesinin ardından üç gün süren yükselişini sonlandırdı. Ham petrol, büyük üreticilerim üretimi kısacaklarına yönelik şüphelerin arttığı bir ortamda geri çekildi.


MSCI Asya Pasifik Endeksi'nde neredeyse aynı sayıda hisse yükselip düşerken, Healtscope Ltd. ve Keppel Corp. finansallarının açıklanmasının ardından geriledi. Euro, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) Perşembe günü, parasal genişleme programının muhtemelen Mart 2017'deki son tarihin ötesine geçeceğini işaret etmesinin ardından düşüşünü dördüncü güne taşıdı. Yuan, Çin Merkez Bankası'nın günlük referans kurunda Ağustos ayından bu yana en hızlı düşüşü gerçekleştirmesinin ardından altı yılın en düşük seviyesine geriledi. Ham petrol, Rusya'nın en büyük petrol şirketinin ülkenin üretimi artırabileceğini kaydetmesinin ardından varil başına 51 doların altına indi.


Son dönemde açıklanan şirket karları karışık bir tablo çizdi. Nestle SA ve EBay Inc.'nin zayıf tahminleri, aralarında Microsoft Corp. ve Deutsche Lufthansa AG'nin bulunduğu bazı şirketlerden gelen olumlu haberlerle dengelendi. AMB Başkanı Mario Draghi, Perşembe günü yaptığı açıklamada, tahvil alım programının, sonlandırılmadan önce, kademeli olarak azaltılacağını işaret etti. Rekor büyüklükteki bu teşvik programının uzatılacağına ilişkin işaret, Fed'in bu yılın ilk faiz artırımını yapmaya hazırlandığı bir dönemde geldi.


Wellington'da Craigs Investment Partners özel varlık araştırma müdürü Mark Lister, "Volatiliteyi artıracak unsurlar konusunda bir kıtlık yok," dedi ve "Ancak önemli bir gelişme olmazsa, Fed Aralık ayında faiz artıracak ve bu, ekonominin güçlü temeller üzerinde olduğu anlamına gelir ve bu pozitif bir faktör" şeklinde görüş bildirdi.


Hong Kong'da piyasalar Haima Tayfunu'nun kent üzerinde tkili olmasından dolayı bugün kapalı. Malezya 2017 yılı bütçesini açıklayacak ve San Fracncisco Fed Başkanı John Williams'ın yapacağı konuşma ABD para politikasının görünümüne ilişkin işaretler verebilir. Daimler AG, General Electric Co. ve McDonals's Corp. kar açıklayacak şirketler arasında yer alıyor.


MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 12:54'te yüzde 0.3 aşağıda seyrediyordu ve bu haftaki kazancını yüzde 1.2'ye daralttı. (BloombergHT)

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar