L'Oreal'den yeni fabrika sinyali

Güzellik firması L'Oreal, Türkiye'de hedef büyüttü. Pazarda hızlı büyüme potansiyeli gören şirket, Türkiye'de 2'nci fabrika için düğmeye bastı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Pazarda hızlı büyüme potansiyeli gören şirket, Türkiye'de 2'nci fabrika için düğmeye bastı. Genel Müdür Rumpler, "Net değil ancak yatırım üzerinde çalışıyoruz" dedi.



Güzellik pazarında 130 ülkede 22.5 milyar euroluk cirosuyla faaliyet gösteren L'Oreal, Türkiye'deki büyüme planını genişletti. Canan Kozmetik'in İpek markasını satın alarak Türkiye'de 2007'den beri şampuan üreten firma, şimdi yeni bir üretim merkezi için düğmeye bastı. L'Oreal'in Türkiye Genel Müdürü Claude Rumpler, "Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili çalışmayı başlatıyoruz. Görüşmeler yapacağız. Şu an kesin bir şey yok ancak böyle bir yatırım niyetimiz var" dedi. Türkiye'de 21 marka ve 4 farklı satış kanalıyla faaliyet gösterdiklerini belirten Rumpler, Türkler'in en çok saça para harcadığını söyledi. Türk kadınının saçını daha hacimli ve havalı gösterme eğiliminde olduğunu ifade eden Rumpler, "Cilt bakımı, makyaj gibi kategorilerde de hızlı büyüyoruz. Türkiye gelişmekte olan pazarlar içinde en hızlılarından biri. Gelişen ekonomiyle birlikte güzelliğe ayrılan pay da artıyor" dedi. Türkiye'de kişi başı güzellik harcamasının 19 euro olduğuna dikkat çeken Rumpler, rakamın Avrupa ülkelerinde 100 euroya kadar çıktığını ifade etti. Rumpler, "Türkiye'de alacağımız daha çok yol var" dedi. 


CİROYU İKİYE KATLADI 



L'Oreal Türkiye, son 3 yılda cirosunu 2 katına çıkardı. Geçen yıl Türkiye kozmetik pazarından 2 kat daha hızlı büyüdüklerini söyleyen Rumpler, şöyle konuştu: "Genç nüfus ve büyüyen Türkiye ekonomisi bu pazardaki hedeflerimizi büyütmemizi sağlıyor. L'Oreal dünyada 1 milyar tüketiciye ulaşıyor. Gelecek 10 yılda bu sayının 2 milyara çıkması planlanıyor. Yeni kazanılacak olan 1 milyar tüketici içinde Türkiye'nin payı yüksek olacak." Türkiye'de bin 100 kişiye istihdam sağladıklarını belirten ve çalışan sayısının her yıl yüzde 15 arttığına dikkat çeken Rumpler, "Türkiye'de 'Bilim Kadınları' projesi kapsamında 12 yılda 70 genç Türk bilim kadınına burs vermenin de gururunu yaşıyoruz" diye konuştu. 

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar