Mart'ta yılın en yüksek artışı yaşandı

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları son haftada 4 bin kişi azalarak 192 bine geriledi ve son 49 yılın en düşük seviyesine geriledi. Önceki haftanın rakamları ise bin kişi yükseltilerek 197 bine revize edildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD'de üretim ve iç ticaret hacmini gösteren önemli datalardan olan perakende satışlar Mart'ta aylık %1,6 artış göstererek 2019'un ilk çeyreğindeki en yüksek seviyeyi gördü. Çekirdek perakende satışlar da aylık %1,2 ile yılın en yüksek artışını gösterdi.


ABD ekonomisinde istihdam sektörü gücünü korurken PMI tarafında hafif gerileme yaşanıyor, ancak perakende satışlar ve üretimdeki artış ilk çeyrekte güven tazeledi.


Güne yükselişle başlayan ABD Dolar Endeksi olumlu verilerin ardından 97,42 seviyesine çıkarak son haftadaki kayıplarını sildi ve 8 Nisan sonrası en yüksek seviyeye çıktı. Dolardaki yükseliş ve günün ilk yarısında yavaşlama endişelerini kuvvetlendiren PMI verileri ile düşüş yaşayan euroyla beraber EUR/USD paritesi 1,1238 seviyesine gerileyerek 10 Nisan sonrası tüm kazançlarını sildi.


Güne yükselişle başlayan ve 5,85 seviyesine yükselerek son 4 haftanın zirvesine çıkan USD/TRY kuru 5,82 üzerindeki alıcılı seyrini koruyor.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar