Meclis'te 'kürt sorunu' gerginliği

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda AK Partililer ile HDP'liler arasında tartışma çıktı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun, "Sur'da çukurlar kazılıyorsa, silahlı insanlar varsa, silahlı çatışma değil, oradan silahlı insanlar çıkacak, o bayrak orada Bursa'daki gibi dalgalanacak şekle gelecek" sözlerinin ardından HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş'un "Halkın bayrak sorunu yok, devletin Kürt sorunu...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun, "Sur'da çukurlar kazılıyorsa, silahlı insanlar varsa, silahlı çatışma değil, oradan silahlı insanlar çıkacak, o bayrak orada Bursa'daki gibi dalgalanacak şekle gelecek" sözlerinin ardından HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş'un "Halkın bayrak sorunu yok, devletin Kürt sorunu var" demesi üzerine gerginlik yaşandı. Erdoğmuş'nun sözleri üzerine AK Partililer, "Terör sorunu var" ifadelerini kullandı.


HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın "Kürt sorunu" sözlerine AK Partililer, "Kürt sorunu var diyerek, Kürtlere ihanet ediyorsun" karşılığını verdi.


HDP muş Milletvekili Ahmet Yıldırım'ın, "Üç yıl ne için uğraştınız" şeklinde soru sorması üzerine AK Partili vekiller, "Kürtlere ihanet ediyorsun. Kürtlerle sorunu aynı cümle içerisinde anıyorsunuz. Bu Kürtlere yapılan en büyük ihanettir" şeklinde konuştu.

(Milliyet)

Kategoriler Gündem
Yorumlar