Mega Polietilen ve 4 kişiye ceza

SPK, Mega Polietilen Köpük Sanayi ve şirket paylarında işlem gerçekleştiren 4 kişiye idari para cezası verdi. SPK'nın haftalık bülteni yayınlandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

SPK'nın haftalık bülteni yayınlandı. Bültende yer alan bilgiye göre Kurul, Mega Polietilen Köpük Sanayi ve Ticaret A.Ş ve Şirket paylarında borsa dışında alım satım işlemi gerçekleştiren ortakları ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda, Mega Polietilen, Emine Hale Karaçelik, Nurhan Yeni, Yağız Erel ve Yunus Sadi Şekerci'ye toplam 425,858 TL idari para cezası verdi. 

Şirket hakkında idari para cezası uygulanmasını gerektiren fiiller nedeniyle (varsa) zarara uğrayan yatırımcılar, genel hukuk hükümleri çerçevesinde, yasal koşulların oluşması halinde, bahse konu işlemde sorumluluğu bulunan Şirket yönetim kurulu üyeleri aleyhine dava açabilirler. Yapılacak ilk genel kurul toplantısında, Şirket hakkında idari para cezasının uygulanmasını gerektiren fiillerde sorumluluğu bulunan Şirket yönetim kurulu üyelerine söz konusu idari para cezasının rücu edilip edilmeyeceği hususunda karar alınması ve söz konusu kararın alınması esnasında sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyeleri ile bunlarla ilişkili olan gerçek ve/veya tüzel kişilerin oy kullanmaması gerekmektedir.

Uygulanan cezaların ayrıntıları aşağıdaki gibidir: 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar