Menba Holding'e SPK'dan ceza!

SPK, Menba Holding A.Ş. hakkında yapılan inceleme sonucunda 325.617 TL idari para cezası uyguladı. Sermaye Piyasası Kurulu haftalık bültenine göre, Menba Holding A.Ş. hakkında yapılan inceleme sonucunda, Şirket tarafından devralınan ve ReTeks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. sermayesinin % 52’sine karşılık gelen 5.200.000 TL nominal değerli payların devir bedelinin ödenmesinde yaşanan/yaşanabilecek zorluklara, bedelin ödenmemesi ihtimaline ve...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu haftalık bültenine göre, Menba Holding A.Ş. hakkında yapılan inceleme sonucunda, Şirket tarafından devralınan ve ReTeks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. sermayesinin % 52’sine karşılık gelen 5.200.000 TL nominal değerli payların devir bedelinin ödenmesinde yaşanan/yaşanabilecek zorluklara, bedelin ödenmemesi ihtimaline ve bedelin ödenmemesi durumunda alım işleminin iptaline ilişkin hususlara Şirket sermayesinin 4.600.000 TL’den 7.820.000 TL’ye çıkarılması nedeniyle ihraç ve halka arz olunacak 3.220.000 TL nominal değerli payların halka arzına ilişkin olarak 20.04.2016 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda kamuya açıklanan izahnamede yer verilmemiş olması nedeniyle II-5.1 sayılı İzahname ve İhraç Belgesi Tebliği’nin 7’nci ve 8’inci maddelerine aykırılıktan 325.617 TL idari para cezası uygulandı.


Kurul ayrıca “Şirket hakkındaki idari para cezalarına konu eylemler nedeniyle varsa zarara uğrayan yatırımcılar yasal koşulların oluşması halinde genel hukuk hükümleri çerçevesinde, bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan Şirket yönetim kurulu üyeleri aleyhine dava açabilirler. Öte yandan, Şirket’in yapılacak ilk genel kurul toplantısında, Şirket hakkında idari para cezası uygulanmasını gerektiren fiillerde sorumluluğu bulunan Şirket yönetim kurulu üyelerine söz konusu idari para cezalarının rücu edilip edilmeyeceği hususunda karar alınması ve söz konusu kararın alınması esnasında sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyeleri ile bunlarla ilişkili olan gerçek ve/veya tüzel kişilerin oy kullanmaması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar