Mercedes, X3 ve Q5'in rakibini oyuna sürdü

Mercedes, bu yıl SUV segmentine ağırlık verdi. GLE ve GLE Coupe modellerinin ardından yeni GLC'yi de tanıtan Alman üreticinin, BMX X3 ve Audi Q5 ile rekabet etmesi gerekiyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Mercedes'in, 2015 yılını SUV yılı olarak ilan ettiğini söyleyebiliriz. Yılın yarısını henüz bitirmişken arazi aracı meraklılarına yönelik üçüncü modeli olan GLC'yi de tanıttı. BMW X3 ve Audi Q5 ile rekabet edecek olan yeni GLC'yi İsviçre'nin Basel kentinde başlayan Almanya üzerinden Fransa'nın Strasbourg şehrinde sona eren bir rota üzerinde kullanabilme fırsatı yakaladım.


Mercedes GLC, GLK'nın yerini aldı ve isminden de anlaşılabileceği gibi C-Sınıfı model gamına dahil. İlk kez sedan versiyon ile birlikte tanıştığımız platformu kullanıyor. Aks aralığı 33 mm artan GLC'nin ön iz genişliği yine C-Sınıfı'ndan 31 mm geniş ve arka iz genişliği de 47 mm daha fazla. GLC'nin toplam uzunluğu ise 4656 mm, genişliği 1890 mm ve yüksekliği ise 1659 mm.




Bu yeni platform ve kullanılan alüminyum kaput, çamurluklar ve tavan sayesinde GLC, yerini aldığı GLK'ya göre 80 kg daha hafif. 


GLC, yerini aldığı GLK'ya göre yuvarlatılmış hatlara sahip. Ön yüzü sedan versiyon ile büyük benzerlik taşıyan GLC'nin arkaya doğru sivrilen yan cam yüzeyleri otomobile hızlı bir duruş sağlıyor. Kabine geçtiğimizde ise kalitenin oldukça yüksek. C-Sınıfı sedanın aksine ön konsolda bulunan dokunmatik ekran konsolun içerisinde değil. Bu kabin tasarımının bütünlüğünü olumsuz etkiliyor. Orta konsolda dokunmatik joystick de yine sedan versiyondan alınmış bir özellik. Ön ve arkada sunulan yaşam alanı başarılı olarak nitelendirilebilir. 550 lt'lik bagaj hacmi yeterli ve arka koltuklar da katlandığında 1445 lt'ye kadar artabiliyor.




Mercedes GLC, Türkiye'ye üç farklı motor ile birlikte gelecek. 2.0 lt benzinli ve 211 bg güç üreten motorun yanı sıra 2.1 lt'lik dizel motorun 170 ve204 bg güç üreten versiyonları satışa sunulacak. Tamamı dört tekerlekten çekişli olarak satın alınabilecek olan bu versiyonlarda Mercedes'in yeni dokuz ileri oranlı otomatik şanzımanı yer alıyor. Şanzımanın geçişleri hızlı ve bir o kadar da sarsıntısız gerçekleşiyor. Diğer motor seçenekleri ise sipariş ile getirilebilecek.


Yılın son çeyreğinde Türkiye'de satışa sunulması beklenen yeni GLC'nin Türkiye'de baz versiyonunun baz versiyonunun ise yaklaşık 200 bin TL'lik bir satış fiyatına sahip olması bekleniyor.



Sabah

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar