'Milli tohum dışa bağımlılıktan kurtarılmalı'

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan: "Çiftçiler olarak bizler, milli tohumun da yerli uçak, yerli tank kadar önemli olduğunu düşünüyoruz. Yerli tohumun desteklenerek, Türk tarımının bir an önce dışa bağımlılıktan kurtarılmasını istiyoruz"

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçiler olarak milli tohumun da yerli uçak, yerli tank kadar önemli olduğunu düşündüklerini belirterek, buna verilecek destekle tarımın bir an önce dışa bağımlılıktan kurtarılmasını istedi.


Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Doğan, oda yönetim kurulu üyeleri ve çiftçilerle, özel bir yerli tohum firmasının Denizkuyusu Mahallesinde soya, mısır, pamuk ve ayçiçeği üretimi yaptığı tarlaları gezdi.


Doğan, yerli tohumla üretilen ürünlerin, en az ithal tohumla üretilenler kadar verimli ve kaliteli olduğunu, çiftçinin tohum seçimi yaparken, yerli tohumları tercih edebileceğini kaydetti.


Tarımın, hem ekonomik hem de stratejik anlamda Türkiye’nin en önemli sektörlerinden biri olduğuna işaret eden Doğan, "Tarım alanında dünyada söz sahibi olmak için öncelikle dışa bağımlılığı azaltmak gerekiyor. Biz bugüne kadar tohumda hep dışa bağımlıydık, ama artık ithal tohumdan daha kaliteli yerli tohumlarımız var." ifadesini kullandı.


Devletin son dönemde başta savunma sanayi olmak üzere birçok alanda yerli üretimi desteklediğini belirten Doğan, şunları kaydetti:


"Şükürler olsun ki devletimizin verdiği destekle ülkemiz teknolojide ilerliyor. Ülke savunması için çok önemli olan yerli uçak, yerli tank, yerli gemi gibi dev projeler göğsümüzü kabartıyor. Bu alanda dışa bağımlılığımız giderek azalıyor. Bunlar son derece önemli ve sevindirici gelişmeler. Ancak, çiftçiler olarak bizler, milli tohumun da yerli uçak, yerli tank kadar önemli olduğunu düşünüyoruz. Yerli tohumun desteklenerek, Türk tarımının bir an önce dışa bağımlılıktan kurtarılmasını istiyoruz. Çiftçiler olarak, milli tohumun devlet tarafından özellikle desteklenmesini istiyoruz."



AA

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar