'Mısır yönetiminin, bu dışlayıcı, baskıcı...'

Dışişleri Bakanlığı, 25 Ocak nedeniyle yapılan gösterilere, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu çok sayıda göstericinin hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:


"Kardeş Mısır halkının meşru taleplerle başlattığı 25 Ocak Tahrir Devrimi'nin dördüncü yıldönümü vesilesiyle Mısır genelinde gerçekleştirilen barışçıl gösterilerde, güvenlik birimlerinin orantısız güç kullanımı nedeniyle pek çok Mısırlı kardeşimizin hayatını kaybetmesinden, birçoğunun yaralanmasından ve gözaltına alınmasından büyük üzüntü duyduk. Hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz.


Yönetimin sözkonusu tavrı, hiçbir ideoloji, düşünce ayırt etmeksizin kendisine tehdit olarak algıladığı farklı ve muhalif her kesimden insanı baskı altında tutmaya, zulümle yıldırmaya çalışmasının en son örneğidir.


En temel insan hak ve özgürlüklerini ayaklar altına alan sözkonusu yaklaşımı şiddetle kınıyoruz. 


Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi, Mısır yönetiminin, bu dışlayıcı, baskıcı yaklaşımıyla kardeş Mısır halkına istikrar ve güven temin etmesi imkansızdır. 


Uluslararası toplumun bu gerçeği Mısır'da daha fazla kan dökülmeden ve yeni acılar yaşanmadan anlamasını ümit ediyoruz.


Türkiye, Mısırlı kardeşlerimizin ülkede kapsayıcı gerçek bir demokrasi tesis edilmesine yönelik mücadelelerinde yanlarında olmaya devam edecektir." (DHA)

Kategoriler Gündem
Yorumlar