MİT tırları davasında 3 komutan gözaltında

Selam Kumpası çerçevesinde 1-19 Ocak 2014 günlerinde Adana ve Hatay'da durdurulan MİT Tırları ile ilgili soruşturma kapsamında yeni bir gözaltı dalgası yaşandı. İkisi general üç üst düzey komutan ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alındı..

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Selam kumpası soruşturması çerçevesinde Adana ve Hatay’da MİT Tırlarının durdurulması olayı ile ilgili Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Aydın, Halen Genelkurmay Karargahında görevli dönemin Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve Jandarma Kriminal Laboratuarları eski Daire Başkanı Emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu gözaltına alındı.


YAKALAMA KARARI


Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan Tırların yasadışı durdurulması, yasadışı şekilde numune alınıp kriminal analiz yapılması ve yasadışı şekilde MİT mensuplarının dinlemesi olaylarında etkileri oldukları iddia edilen Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Aydın, Dönemin Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve Jandarma Kriminal Laboratuarları eski Daire Başkanı Emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu hakkında gözaltı kararı verdi. Başsavcı Vekili, Jandarma Genel Komutanlığı'na yazı yazarak üç komutanın ifade için İstanbul Merkez Komutanlığı'nda hazır edilmesini istedi. İfade işlemleri dün sabah saatlerinden itibaren İstanbul Adliyesi'nde yapıldı.


1 GÜNDE JET RAPOR


Adana'da 19 Ocak 2014 günü MİT Tırlarının durdurulması ardından dönemin savcısı Aziz Takçı tarafından Tır dorselerinden alınan numune Adana İl Jandarma Komutanlığı tarafından 22 Ocak günü Ankara Jandarma Kriminal Laboratuarları Amirliği'ne ulaştırılmış bu birimce 1 gün içinde yani 23 Ocak 2014 günü 4 sayfalık bir analiz raporu hazırlanmıştı. 


YASADIŞI DİNLEME


Diğer taraftan Ankara İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde çalışan bir kısım personelin, uyuşturucu ticareti suçu kapsamında yürütülen bir soruşturma içerisine, durdurulan MİT Tırları'nda görev yapan ve yardım faaliyetinde görev yapan 7 MİT personelinin telefonlarını serpiştirerek Ankara Mahkemelerinden önleyici dinleme bahanesiyle kararlar aldıkları belirlenmişti. Suç uydurmak suretiyle MİT personeli hakkında yasadışı dinleme kararları alınması aşamasında görev alan veya imzası olan personelin bir bölümü daha önce gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Bu kişiler, 10 bin 529 sayfalık ilk Selam kumpası iddianamesinde şüpheli olarak yer almışlardı. Yine Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli bir kısım personelin yardım Tırlarını Ankara'dan çıktıkları gün takibe aldıkları ve Adana İl Jandarma'ya sahte ihbarda bulundukları ortaya çıkmıştı.


(Akşam)

Kategoriler Gündem
Yorumlar