Momo nedir? Momo neden tehlikeli?

Son dönemlerde sıkça duyulan Momo oyunu Mavi Balina gibi tehlike saçıyor. Peki Momo nedir? Nasıl ortaya çıktı? Tehlikeleri nelerdir? soruları Mavi Balina sonrası hem ebeveynlerin hem de duyarlı vatandaşların çocukları korumak için araştırdığı olayların başında geliyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Başta Youtube kullanıcıları olmak üzere neredeyse tüm dünya Momo oyunu nedir? Momu nasıl bir oyun? gibi soruların yanıtını arıyor. Soluk bir cilt, haset dolu bir gülüş ve patlak gözleri ile bir korku filmi karakterini andıran Momo ile ilgili tüm merak edilenler Momo nedir? Nasıl ortaya çıktı sorularına yanıtlar haberimizde…


MOMO NEDİR? NASIL ORTAYA ÇIKTI?


Çocukları ve gençleri intihara sürükleyen 'Mavi Balina' oyunundan sonra ülkeden ülkeye yayılan 'Momo oyunu' tehlike saçmaya devam ediyor. Tıpkı mavi balina da olduğu gibi çeşitli görevler verilerek gerçekleştirilen bu oyun çocukların canına kast ediyor. İlk önce Whatshapp'tan gönderilen daha sonra YouTube'a kadar yayılan Momo, reklam şeklinde ekrana çıkarak bazı talimatlar vererek oyun adı altında ölüme davet ediyor.


Sosyal medya ortamında hızla yayılan Momo oyunu, Facebook'taki bir grup kullanıcıların yabancı numaraları aramaları konusunda birbirlerine meydan okumalarıyla ortaya çıktığıve mesajın Momo'ya atılması ile cevap olarak şiddet içeren oyunların geldiği öne sürüldü.

Evdeki kesici aletlerin nerelerde bulunduğunu ve nasıl kullanılması gerektiğini anlatan Momo oyunu, çocukların ölümüne sebep olarak tehlike saçmaya devam ediyor.


UZMANLAR UYARDI


Uzmanlar, çocukların ve gençlerin İnternetteki güvenliğini sadece bir oyuna indirmemek gerektiğine dikkat çekiyor. Siber alemde tek bir oyunun değil bunun gibi daha birçok tehlikenin olduğunun altını çiziyor. Oyun gibi göstererek cazip bir şekilde sunulan bu tarz içerikler, çocukları hedef alarak merak duygularını uyandırıyor. Birtakım görevler belirleyerek dayatmalar halinde çocuklardan yapılması istenen bu vazifeler, yapılmadığında tehdit içerikli yönergeler kullanılarak çocukların canlarına kast etmeleri isteniyor.

Kategoriler Gündem
Yorumlar