Moody's: Brexit’in olumsuz etkileri sınırlı olacak

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, "İngiltere’nin AB’den ayrılma kararı almasının olumsuz etkileri üye ülkelerin çoğunluğunda sınırlı olacacaktır"dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından, İngiltere’nin Avrupa Birliği (AB) referandumunda birlikten çıkış kararı almasının (Brexit) üye ülkelerin çoğunluğu üzerindeki etkilerinin sınırlı olacağı açıklandı.


Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, “Brexit’in AB üyesi ülkelerin çoğunluğu üzerindeki doğrudan etkisi sınırlı olacaktır. Fakat Brexit’in etkileri İrlanda, Belçika, İspanya ve Güney Kıbrıs üzerinde daha dikkate değer seviyede olabilir.” ifadelerine yer verildi.


Moody’s açıklamasında güçlü mali ölçütleri olan Almanya, Hollanda ve İsveç’in Brexit’in olumsuz etkilerine karşı koyma konusunda en iyi durumda olduğu vurgulandı.


Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Moody’s’in Kıdemli Başkan Yardımcısı Sarah Carlson ise, “İrlanda İngiltere’nin AB’den çıkışının etkilerine en çok maruz kalabilecek ülke. Belçika, İngiltere ile ticareti, İspanya ve Güney Kıbrıs ise turizm gelirleri sebebiyle Brexit etkilerine maruz kalıyor” ifadesini kullandı.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar