Müdürün dikkati 981 bin lira zimmeti ortaya çıkardı

DSİ 8. Bölge Müdürlüğünde çalışan bir memurun 981 bin lirayı usulsüz işlemlerle zimmetine geçirmesi, muhasebe müdürünün dikkati sonucunda başlatılan incelemeyle ortaya çıkarıldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Devlet Su İşleri (DSİ) 8. Bölge Müdürlüğünde veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak çalışan Hamza K'nın, kurumun taraf olduğu davalarla ilgili yazışmalar, açılan davaların tüm masraflarını yapma ve avans mahsuplarının kapatılması sırasında usulsüz işlemler yaparak 981 bin lirayı zimmetine geçirdiği ve bu parayla bahis oyunları oynadığı ortaya çıktı. 


Hakkında idari ve adli soruşturma başlatılan ve adli soruşturma sırasında tüm suçlamaları kabul eden Hamza K. hakkında, "zimmet" iddiasıyla 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.


İmza taklidiyle zimmet 

İddianamede yer alan savunmasında yaklaşık 2 yıldır gerçek dışı belge düzenleyerek, zimmetine para geçirdiğini itiraf eden Hamza K, şunları kaydetti: 


"Bir önceki aydan almış olduğum avans miktarını bir sonraki ayda avansımdan kapatacağımı düşünerek kendi menfaatimde kullandım fakat bir sonraki ay bir önceki aydan almış olduğum avansı yerine koyamadığım için her geçen ay zimmetime geçirdiğim miktarlar giderek katlandı. Bu suretle iddaa oynayıp oradan bir miktar para tutturup kapatmayı düşündüm. Buradan para kazanamayınca almış olduğum avans miktarlarını kapatamadım."


Hamza K, savunmasında evrakları imha etmek istemesindeki amacın da imzaların sahte olmasından kaynaklandığını söyledi.



AA

Kategoriler Gündem
Yorumlar