Murat Ülker’in yeni şirketi!

Ülker markasının sahibi Yıldız Holding, son yıllarda adını ulusal ve uluslararası büyük satın almalarla duyuruyor. Godiva, DeMet’s Candy Company, United Biscuits grubun son yıllarda bünyesine kattığı uluslararası şirketler.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bu alımlarla birlikte Yıldız Holding, dört kıtada üretimi ve operasyonları olan, 4 milyar nüfusa hitap eden global bir şirket olma yolunda hızla ilerliyor. United Biscuits hariç 2014 konsolide cirosu da 18 milyar TL’yi aşması bekleniyor. Global bir grup olma yolunda ilerleyen Yıldız Holding ve patronu Murat Ülker ile ilgili her gelişme bizler için haber değeri taşıyor. Öğrenilen bilgiye göre, Murat Ülker geçen ay DOPA Pazarlama Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. unvanlı bir şirket kurdu. Yeni şirket ekmek ve unlu mamuller markası UNO için kurulmuş. Üretim ve satış birbirinden ayrılarak pazarlama kısmı ayrı bir şirket çatısı altına geçmiş. Böylece UNO’nun satış kanadı daha dinamik bir yapıya kavuşturulmuş, Edindiğimiz bilye göre UNO ürünlerinin satıldığı mağazalar da kurulacakmış.


Anlayacağız bu, ‘’Murat’ın yeni şirketi.’’ Neden bu ifadeyi kullandığımıza gelince… Global bir grubun patronu olma yolunda hızla ilerleyen Murat Ülker, geçtiğimiz haftalarda şirket içi bir genelge yayınlayarak, tüm global şirketlerde olduğu gibi çalışanlarına kendisine ilk isimle hitap edilmesini önermiş ve ‘’Artık bana Murat diye hitap edin’’ demişti…




Para Dergisi 2015/14


Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar