Niçin düştü? Niçin yükseldi? (01 Şubat)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Önceki haftanın en çok kazandıran ikinci şirketi olan Egeplast'ta geçen hafta kar satışları baş gösterdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Önceki haftanın en çok kazandıran ikinci şirketi olan Egeplast'ta geçen hafta kar satışları baş gösterdi. Vodafone Arena inşaatının bitmeye yaklaşmasıyla beraber Beşiktaş Futbol Yatırımları hisselerinde de hareketlilik göze çarpıyor. Siyah-Beyazlılar geçen hafta yatırımcısına yüzde 13 kazandırdı. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.



• Akın Tekstil geçen hafta yükselişteydi. Şirketin Bakırköy Osmaniye'de yer alan arsasını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) satın almak istemesi üzerine hissenin hareketlendiği görüldü. Akın Tekstil'e İBB gerekli müracaatların yapılması için süre verdi.



• Plaspak Kimya'nın Güney Kore merkezli bir şirketle ortaklık görüşmeleri yaptığı söylentileri hisseyi bu hafta yukarı taşıdı. Şirket, yatı rımcısının yüzünü güldürdü.



• Vodafone Arena inşaatının bitmeye yaklaşmasıyla beraber Beşiktaş Futbol Yatırımları hisselerinde de hareketlilik göze çarpıyor. Siyah-Beyazlılar geçen hafta yatırımcısına yüzde 13 kazandırdı.



• Önceki haftanın en çok kaybettiren şirketlerinden olan Taç Tarım Ürünleri'nde geçen hafta tepki alımları vardı.



• Link Bilgisayar da geçen haftanın en çok kazandıran şirketlerinden oldu. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmadığından, hissedeki bu yükselişin spekülatif olabileceği belirtiliyor. 



• Boyner, Borsa İstanbul'dan çıkıyor. Borsa İstanbul, şirketin MKK sürecinin tamamlanmasının ardından KAPla yapılacak duyuruyu izleyen ilk iş gününden itibaren, paylarının borsa kotundan çıkarılacağını duyurdu. Hisse, geçen hafta yatırımcısına kaybettirdi.

• Önceki haftanın en çok kazandıran ikinci şirketi olan Egeplast'ta geçen hafta kar satışları baş gösterdi.

• Kış mevsimi dolayısıyla turizm hisselerinde aşağı trendler görülüyor. Geçen hafta Ulaşlar Turizm Yatırımları da bu trende ayak uyduran şirketlerden oldu. 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar