Niçin düştü? Niçin yükseldi? (01Ağustos)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Yatırım ortaklığı faaliyeti yürüten şirketler önceki hafta yükselişteyken geçen hafta düşüş trendine girdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

 Yatırım ortaklığı faaliyeti yürüten şirketler önceki hafta yükselişteyken geçen hafta düşüş trendine girdi. Atlas Yatırım Ortaklığı ve İş Yatırım Ortaklığı, geçen hafta yatırımcısını üzen hisseler arasında yer aldı. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.


• SPK'nın hisse geri alımını kolaylaştırmasının ardından 45 şirket hisse geri alımı yapacağını duyurdu. Bu şirketler arasında yer alan Oylum Sınai Yatırımlar, Bakanlar Medya, GSD Denizcilik, GSD Holding ve Kristal Kola. geçen haftanın fiyatı en çok yükselen hisselerinden oldu. 

• Ulaşlar Turizm Yatırımları, piyasa yapıcılığı kapsamında borsada alım işlemi gerçekleştirdi. Geçen haftaki bu haber, hisseyi olumlu etkileyerek yükseltti. 

• Kron Telekom, 9 Haziran'da ABD'de yüzde 100 kendisine bağlı bir şirket kurulacağını bildirmişti. Geçen hafta şirket New York'ta 20 Temmuz tarihi itibarıyla faaliyetlerine başladığını duyurdu. Hisse, geride bıraktığımız hafta fiyatı yükselen hisseler arasında yer aldı. 

• Önceki hafta düşüşte olan Yayla Endüstri ve Menba Holding, geçtiğimiz hafta fiyatı yükselen hisseler arasına girdi. 

• Sönmez Pamuklu ve Sönmez Fılament şirketlerinin ortakları gözaltına alındı. Şirketler, fiyatı en çok düşen hisselerden oldu. 

• Yatırım ortaklığı faaliyeti yürüten şirketler önceki hafta yükselişteyken geçen hafta düşüş trendine girdi. Atlas Yatırım Ortaklığı ve İş Yatırım Ortaklığı, geçen hafta yatırımcısını üzen hisseler arasında yer aldı. 

• Öncekı hafta yükselişte olan Say Reklamcılık, Rodrigo Tekstil ve Metal Gayrimenkul geçtiğimiz hafta fiyatı düşen hisseler arasına girdi. 


Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar