Niçin düştü? Niçin yükseldi? (07 Aralık)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Önceki haftanın en çok kaybettiren hisselerinden olan Akyürek Pazarlama'da geçen hafta tepki alımları baş gösterdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Önceki haftanın en çok kaybettiren hisselerinden olan Akyürek Pazarlama'da geçen hafta tepki alımları baş gösterdi. Hisse, yatırımcısını sevindirdi. Geçen hafta Kron Telekom da yatırımcısına kazandıran hisseler arasında yer aldı. Şirketin özellikle yılın son çeyreğinde satışlarını yükselttiği biliniyor. Bu da geçen hafta hissede prim yaptı.Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.


- Burçelik, Suudi Arabistan ülkesinde faaliyet gösteren bir şirketten 2016 yılı içerisinde teslim edilecek ürün karşılığında toplam 2 milyon 337 bin dolar tutarlı bir sipariş aldığını duyurdu. Bu haber sonrası şirket hisseleri yükselişe geçti.



- Geçtiğimiz haftalarda Acun Ilıcalı’nın Transtürk Holding'in bir kısmını alacağının KAP’ta duyurulmasının ardından, Transtürk hisseleri yükselişe geçmişti. Ilıcalı'nın şirkette satın alma yapacağının açıklanmasının ardından hisse her gün yükseliş trendini sürdürüyor. 



- Geçen hafta Kron Telekom da yatırımcısına kazandıran hisseler arasında yer aldı. Şirketin özellikle yılın son çeyreğinde satışlarını yükselttiği biliniyor. Bu da geçen hafta hissede prim yaptı.



- Osmanlı Menkul de geçen hafta yatırımcısının yüzünü güldürdü. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmuyor. Dolayısıyla hissedeki bu yükselişin spekülatif olabileceği yorumları yapılıyor.



- Önceki haftanın en çok kaybettiren hisselerinden olan Akyürek Pazarlama'da geçen hafta tepki alımları baş gösterdi. Hisse, yatırımcısını sevindirdi. 



- Geçen hafta GYO sektörü şirketlerindeki düşüşler gözden kaçmadı. Bu trende Körfez GYO, Deniz GYO, Kiler GYO ve Nurol GYO da katıIdı. Hisseler, yatırımcısını üzdü. 



- Önceki haftanın en çok kazandıran hisselerinden Atlas YO'da geçen hafta kâr satışları vardı. Şirket geçen hafta yüzde 18 kaybettirdi. 



- Geçen hafta Ulaşlar Turizm Yatırımları ve Merit Turizm'in kaybettirdiği görüldü. Havaların soğumasıyla birlikte turizm hisselerinde trendin aşağı döndüğü görülürken, Rusya tarafından gelen haberlerin de bu hisselerde baskı yaptığı biliniyor. (Ekonomist)



Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar