Niçin düştü? Niçin yükseldi? (07 Mart)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Önceki haftanın en çok kazandıran şirketlerinden olan Akfen Holding'de geçen hafta kâr satışları görüldü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Önceki haftanın en çok kazandıran şirketlerinden olan Akfen Holding'de geçen hafta kâr satışları görüldü. Hisse, yatırımcısını üzdü. Önceki haftanın en çok kaybettiren hisselerinden olan Yibitaşla, geçen hafta tepki alımları oldu. Şirket, yatırımcısıni yüzünü güldürdü. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik. 



• Ülker, 2015 yılında 260 milyon TL net kâr açıkladı. 2014 yılında ise şirket, 211 milyon TL kâr elde etmişti. Karlılığını yüzde 23 oranında artıran Ülker, geçen haftada borsada yatırımcısı na da kazandırdı.



• Gübretaş'ın İran'daki ortağını n yüzde 95 temettü ödeme kararı hisselere olumlu yansıdı. Temettüden Gübretaş'ın payı na 345 milyon 185 bin TL ödeme yapılacağı açıklandı. Açıklama sonrası şirket hisseleri geçen hafta yüzde 14 primliydi.



• Önceki haftanın en çok kaybettiren hisselerinden olan Yibitaşla, geçen hafta tepki alımları oldu. Şirket, yatırımcısıni yüzünü güldürdü.



• Fenerbahçe, 100 milyon TL'lik tahvilin geri ödemesi için yaptığı tahsisli hisse satışına beklenin altında talep gelmesi ile düşüşe geçti. Tahvil itfasının ödenmesine yetecek para olmaması nedeniyle şirketin hisseleri satış yedi.

• Önceki haftanın en çok kazandıran şirketlerinden olan Akfen Holding'de geçen hafta kâr satışları görüldü. Hisse, yatırımcısını üzdü.

• Plaspak Kimya da geçen haftanın kaybettirenlerindendi. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum olmadığından, hissedeki bu düşüşün spekülatif olabileceği yorumları yapılıyor. 

• Mert Gıda açıkladığı finansal tablolarında sermayesinin tamamını kaybettiğini duyurdu. Yakın izleme Pazarında işlem gören Mert Gıda, bunun üzerine mart ayında tekrardan faaliyete başlayacağını duyurdu. Yeni faaliyeti ile beklenti yaratan şirket, geçen hafta yatırımcısına kazandırdı.



 • Avrasya Petrol de geçen haftanın kazandıranları arasındaydı. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmadığından, hissedeki bu yükselişin spekülatif olabileceği belirtiliyor. 


Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar