Niçin düştü? Niçin yükseldi? (07Ağustos) - 09 Ağustos 2016

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Önceki hafta düşüşte olan Sönmez Pamuklu ve Sönmez Filament, geçtiğimiz hafta fiyatı yükselen hisseler arasına girdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Önceki hafta düşüşte olan Sönmez Pamuklu ve Sönmez Filament, geçtiğimiz hafta fiyatı yükselen hisseler arasına girdi. Eminiş Ambalaj, piyasa yapıcılığı kapsamında borsada satış işlemi gerçekleştirdi. Bu gelişme sonucu hisse, geride bıraktığımız hafta yatırımcısını üzdü. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.



• Kordsa Global, yeni ienerasyon polyester ipliğinden mamul kord bezlerine olan yoğun talebi karşılamak, müşterilerin bulundukları ülke ve segmentlerdeki büyüme hızlarına ayak uydurmak ve pazardaki güçlü konumunu pekiştirmek adına 29,5 milyon dolarlık yatırım kararı aldı. Buna göre Endonezya PET HMLS Polyester İplik yatırımı ve Türkiye HMLS Polyester iplik üretim hattı kurulacak. 



• Çelik Halat, 2016 yılının ilk yarısına ait bilanço sonuçlarını açıkladı. Şirket 76 milyon TL ciro ve 9,5 milyon TL brüt kâr elde etti. Geçen yılın ayni döneminde ciro 66,3 milyon TL iken; brüt kar da 6,9 milyon TL idi. İyi gelen finansal sonuçların ardından hisse, geride bıraktığımız hafta fiyatı yükselen hisseler arasında yer aldı.



• Önceki hafta düşüşte olan Sönmez Pamuklu ve Sönmez Filament, geçtiğimiz hafta fiyatı yükselen hisseler arasına girdi. 



• Vestel'in olumlu mali performansının yükselişinde etkili olduğu ifade ediliyor. 



• Borsa İstanbul, Royal Halinin paylarını şirketin 'finansman sıkıntısına düştüğünü gösterir derecede vadesi geçmiş finansal, ticari, kamu ya da personel borcu' bulunduğu gerekçesiyle 'Yakın izleme Pazarı'na aldı. Bu gelişmeyle beraber hisse, geçen hafta fiyatı en çok düşen hisse oldu.

• Eminiş Ambalaj, piyasa yapıcılığı kapsamında borsada satış işlemi gerçekleştirdi. Bu gelişme sonucu hisse, geride bıraktığımız hafta yatırımcısını üzdü. 

• Önceki hafta yükselişte olan Çelebi Hava Servisi, geçen hafta fiyatı düşen hisseler arasına girdi. 


Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar