Niçin düştü? Niçin yükseldi? (12Ekim)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Önceki haftanın en çok kazandıran şirketlerinden olan Vakko Tekstil'de geçen hafta kâr satışları gözlendi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Önceki haftanın en çok kazandıran şirketlerinden olan Vakko Tekstil'de geçen hafta kâr satışları gözlendi. Hisse, yatırımcısını üzdü. Geçen hafta elektrik hisselerindeki yükseliş gözlerden kaçmadı. Bomonti Elektrik, Emek Elektrik ve Odaş Elektrik de bu yükselişe ayak uyduran hisselerden oldu. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.



- National Bank of Greece'in (NBG) Finansbank’ı satacağı yönündeki iddialar ve üç teklif alındığı yönündeki haberler, banka hisselerinde önceki hafta yükselişe neden olmuştu. Finansbank'ta geçen hafta da satışa yönelik beklentilerin devam etmesiyle hareketlilik gözlerden kaçmadı. 



- Net Holding-Net Turizm birleşmesi için açıklanan değiştirme rasyosu, Net Turizm hisseleri için yükselme potansiyeline işaret ediyor. Geçen hafta bu rasyoların açıklanmasıyla, şirket hisseleri yükselişe geçti. 



- Fenerbahçe Futbol hisseleri, başkan Aziz Yıldırım’ın yargılandığı şike davasından beraat çıkacağı beklentisiyle geçen hafta yükselişteydi. Sarı-Lacivertliler Akhisar Belediye'yi yenemese de borsada yatırımcısının yüzünü güldürdü. 



- Osmanlı Menkul de geçen haftanın en çok kazandıran hisselerinden oldu. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmuyor. Hissedeki bu yükselişin spekülatif olabileceği belirtiliyor.



- Geçen hafta elektrik hisselerindeki yükseliş gözlerden kaçmadı. Bomonti Elektrik, Emek Elektrik ve Odaş Elektrik de bu yükselişe ayak uyduran hisselerden oldu. 


- Akyürek Pazarlama'da icra takibi başlaması nedeniyle hisse düşüşe geçti. Bu bağlamda ING Bank, Akyürek Pazarlama'dan alacaklarını icra yoluyla tahsil edecek. 17 milyon 344 bin TL ve 3 milyon 499 bin 998 dolar alacak, şirketten icra takibiyle alınacak 



- Önceki haftanın en çok kazandıran şirketlerinden olan Vakko Tekstil'de geçen hafta kâr satışları gözlendi. Hisse, yatırımcısını üzdü.



- Havaların soğumasıyla beraber turizm hisseleri de inişe geçti. Geçen hafta Kuştur, bu nedenle yatırımcısına kaybettirdi. (Ekonomist)


Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar