Niçin düştü? Niçin yükseldi? (13Haziran)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Hafta içinde Migros'a satışı yapılacağı konuşulan Tesco Kipa, haftanın son günü satış haberini açıkladıktan sonra düşüşe geçti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Hafta içinde Migros'a satışı yapılacağı konuşulan Tesco Kipa, haftanın son günü satış haberini açıkladıktan sonra düşüşe geçti. Şirkret, haftayı en çok düşen hisse olarak kapattı. Goldman Sachs havacılık sektöründe tavsiyede bulunduğu hisseler arasında bulunan Pegasus için hedef fiyatını düşürdüğünü açıkladı. Şirket hisseleri geçen hafta düşüşteydi. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.



Çemaş Döküm, Niğde Beton'a olan 1,9 milyon dolarlık bakiye borcunun tamamını ödedi. Ayrıca Usaş Yatırımlar Holding, Çemaş Döküm payları ile ilgili olarak 0,96-0,97 fiyat aralığından 1 milyon 500 bin adet alış işlemi gerçekleştirdi. Bu gelişmeler sonucunda hisse, geçen haftanın fiyatı en çok yükselen hissesi oldu.



Borsa İstanbul, Altınyağ Kombinaları payları üzerinde gerçekleşen olağandışı fiyat ve miktar hareketine ilişkin olarak şirketten açıklama talep etti. Şirket, kamuya açıklanmamış özel bir durumun bulunmadığını bildirdi. Hisse, geçen hafta en yükselen hisseler arasında yer aldı.



Finans Leasing, kendileri tarafından ihraç edilen 179 gün vadeli bonoya ilişkin olarak itfa işlemi gerçekleştirdi. Şirket ayrıca SPK tarafından onaylanan 500 milyon TL ihraç tavanı kapsamında, halka arz edilmeksizin, nitelikli yatırımcılara satılmak üzere, 364 gün vadeli 62 milyon 240 bin TL nominal değerli bono ihracı da yaptı. Geçen haftaki bu iki haber, hisseyi olumlu etkileyerek yükseltti.



Işıklar Enerji ve Yapı Holding, Usaş Yatırımlar Holding ile 30 Haziran 2016 tarihli finansal raporlar esas alınarak bütün aktif ve pasifi ile kül halinde devralnıa yolu ile birleşmeye ilişkin gerekli işlemlerin başlatılması na karar verdi. Böylece hisse, geçtğimiz haftayı yükselen trend içinde kapattı. 



Hafta içinde Migros'a satışı yapılacağı konuşulan Tesco Kipa, haftanın son günü satış haberini açıkladıktan sonra düşüşe geçti. Şirkret, haftayı en çok düşen hisse olarak kapattı.

Önceki hafta yükselenler arasında olan Gersan Elektrik, geçen hafta ise düşenler arasında yer aldı.

Goldman Sachs havacılık sektöründe tavsiyede bulunduğu hisseler arasında bulunan Pegasus için hedef fiyatını düşürdüğünü açıkladı. Şirket hisseleri geçen hafta düşüşteydi. 



Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar