Niçin düştü? Niçin yükseldi? (15Şubat)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Geçen hafta turizm şirketleri de yükselişteydi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Geçen hafta turizm şirketleri de yükselişteydi. Ulaşlar Turizm ve Ütopya Turizm haftanın yükselen hisseleri arasında yer aldı. Logo Yazılım, geçen hafta açıkladığı son çeyrek bilançosunda 590 bin TL kâr gerçekleşti. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise 6.1 milyon TL kâr etmişti. Son çeyrek karındaki düşüş nedeniyle hissede gerileme yaşandı. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.

- Beşiktaş hissesi Gaziantep karşısında alınan 4-0'lık galibiyetle birlikte yükselişe geçti. Şampiyonluğa yaklaşan takım olan Beşiktaş'ın borsadaki yükselişi de sürüyor.



- Geçen hafta altın ve gümüşteki yükseliş ile birlikte bu ürünlere sahip fonlar da yatırımcısının yüzünü güldürdü. Bizim Portföy Allıh BYF, Finans Portföy Altın BYF, Finans Por. Gümüş BYF ve Kuveyt Türk Gümüş BYF haftanın yükselen hisseleri arasında yer aldı. 



- Geçen hafta turizm şirketleri de yükselişteydi. Ulaşlar Turizm ve Ütopya Turizm haftanın yükselen hisseleri arasında yer aldı.



- İstanbul Bakırköy Osmaniye'deki 51 bin 400 metrekarelik eski fabrika arazisinin kamulaştırması gündemde olan Akın Tekstil hisselerinde yukarı hareketler sürüyor.



- Yaklaşık bir aylık dönemde 3 TL'den 4 TL seviyelerine doğru hareket yapan Say Reklam hisselerinde yaşanan hareketle ilgili önemli bir haber yok. Yaşanan yükseliş, yıl sonu bilançosuyla ilgili olumlu beklentiyle açıklanıyor. 



- Arbul Entegre geçen hafta üretim tesislerinin bulunduğu Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan arazinin satılması hakkında değerleme ve satış sürecinin yürütülmesi için Arif Cerit'e yetki verdiğini açıklamıştı. Ancak konunun yanlış algılandığı na dair yine bir açıklama yaparak ilgili arsanın satışına karar verilmesinin Yönetim Kurulu'nun karar yetkisinde olmadığını duyurdu.

- Logo Yazılım, geçen hafta açıkladığı son çeyrek bilançosunda 590 bin TL kâr gerçekleşti. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise 6.1 milyon TL kâr etmişti. Son çeyrek karındaki düşüş nedeniyle hissede gerileme yaşandı.

- Emlak GYO Ocak ayında 154 milyon TL değerinde 323 adet bağımsız ünite ön satışı gerçekleştirdi. Ocak ayında bağımsız ön satış adeti yıllık yüzde 47 düşüşe, ön satış gelirleri ise yıllık bazda yüzde 61 düşüşe işaret ediyor. Şirket hisseleri geçen hafta düşüşteydi. 


Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar