Niçin düştü? Niçin yükseldi? (18 Mayıs)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Önceki haftanın en çok kaybettiren şirketlerinden olan Mango Gıda'da geçen hafta tepki alımları baş gösterdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Önceki haftanın en çok kaybettiren şirketlerinden olan Mango Gıda'da geçen hafta tepki alımları baş gösterdi. Metemtur Otelcilik hisseleri, açıklanan birinci çeyrek bilanço rakamları sonrası yüzde 41 prim yaptı. Şirket tarafındansa kamuya duyurulmuş özel bir durum olmadığı belirtiliyor. Uzmanlar küçük yatırımcılar' bu denli dramatik hareketlere karşı uyarıyor. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.



• Kiler Gıda’nın yüzde 85 oranındaki hisselerinin Carrefoursa’ya satışı için anlaşma imzalandı. Bu haber sonrasında Carrefoursa (A) hisseleri sert yükseldi. 



• Fenerbahçe'nin Kayseri Erciyesspor ile oynadığı maçta 1-1 berabere kalması sonrasında Galatasaray ile olan puan farkı 3'e çıktı. Bu durum sonrası Galatasaray, şampiyonluğa en yakın takım olurken, borsada da yatırımcısına kazandırdı. Sarı-Kırmızılılar Süper Lig'in ardından, geçen hafta borsanın da liderlerinden oldu.


 

• Metemtur Otelcilik hisseleri, açıklanan birinci çeyrek bilanço rakamları sonrası yüzde 41 prim yaptı. Şirket tarafındansa kamuya duyurulmuş özel bir durum olmadığı belirtiliyor. Uzmanlar küçük yatırımcılar' bu denli dramatik hareketlere karşı uyarıyor. 



• Türk Tuborg ilk üç aylık dönemde 38,5 milyon TL net kar açıkladı. Açıklanan rakam, önceki yılın ilk çeyreğindeki 19 milyon TL'nin iki katının üzerinde. Bilançosu beğenilen şirket, borsada da yatırımcısına kazandırdı. 



• Önceki haftanın en çok kaybettiren şirketlerinden olan Mango Gıda'da geçen hafta tepki alımları baş gösterdi.


• Flap Kongre hisselerinde geçen hafta yüzde 361ık satış söz konusuydu. Hakim ortaklar tarafından 7 Mayıs tarihinde hisse satışı yapılacağına dair duyurunun ardından, 11 Mayıs ve 13 Mayıs'ta yüklü hisse satış işlemleri gerçekleşti.



• Söktaş Tekstil, ilk çeyrekte konsolide net zararını 3,7 milyon TL olarak açıkladı. Söktaş, 2014 yılında aynı dönemde 2,6 milyon TL zarar etmişti. Bilançosu beğenilmeyen şirket, borsada da kaybettirdi.



• Geçen haftanın en çok kaybettiren hisseleri arasında İdaş da vardı. Şirket tarafından kamuya açıklanmış özel bir durum bulunmadığından, hissedeki bu düşüş spekülatif olarak yorumlanıyor.




Ekonomist


Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar