Niçin düştü? Niçin yükseldi? (19Ekim)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Bankalara olan borçları nedeniyle icra takibinde olan Akyürek Pazarlama hisselerinde düşüş devam ediyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bankalara olan borçları nedeniyle icra takibinde olan Akyürek Pazarlama hisselerinde düşüş devam ediyor. Şirket geçen hafta da düşen hisseler arasında yer aldı. TGS Dış Ticaret, 100 milyon TL'lik borçlanma aracı ihracı için SPK’ya başvurdu. Başvuruyu inceleyen SPK, şirketin borçlanma aracı ihracına belli şartlar getirdi. Bu gelişme sonrası şirket hisseleri düşüşte. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.


- Kiler Gıda hissesi fiili dolaşımdaki pay sayısının az olmasından dolayı yükselişe geçti. Yüzde 2.73'ü halka açık olan Kiler Gıda hissesinde hacimsiz alımlar hisseyi yukarı çekiyor. 



- NBG'nin Finansbank'ı satacağı yönündeki haberler, şirket hisselerini yukarıda tutmaya devam ediyor. Finansbank hisseleri geçen haftada yükselişteydi. 



- Geçen hafta Kaplamin'de var olan DS Smith Plc. şirketinin paylarının Çukurova Investment tarafından satın alındığı na dair haberler, hisselerin yüksel işini sağladı. 



- Galataport Projesi'nde ÇED raporunu incelemesi sonucunda rapora onay verilmesi ile birlikte projenin önü açıldı. Doğuş Grubu'nun da yapımında ortak olduğu Galataport Projesi ile ilgili gelişme sonucunda Doğuş Gayrimenkul hissesi yüksel işe geçti.



- Dardanel, Çanakkale'de bulunan fabrika arazisini bankalara olan borçları karşılığında devretti. Devir haberinden sonra ise şirket Gözaltı Pazarı'ndan çıkmak için Borsa İstanbul’a başvurdu. Bu gelişmeler sonrasında şirket hisseleri yükselişe geçti. 


- Bankalara olan borçları nedeniyle icra takibinde olan Akyürek Pazarlama hisselerinde düşüş devam ediyor. Şirket geçen hafta da düşen hisseler arasında yer aldı. 



- TGS Dış Ticaret, 100 milyon TL'lik borçlanma aracı ihracı için SPK’ya başvurdu. Başvuruyu inceleyen SPK, şirketin borçlanma aracı ihracına belli şartlar getirdi. Bu gelişme sonrası şirket hisseleri düşüşte.


 

- Euro Yatırım Holding'de devam eden brüt takas uygulaması üç ay süreyle uzatıldı. Şirket hisseleri düşüşe geçti.


Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar