Niçin düştü? Niçin yükseldi? (21Ağustos)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Sonbahar döneminin yaklaşmasıyla beraber tekstil şirketleri, yüksek ivmesine girdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sonbahar döneminin yaklaşmasıyla beraber tekstil şirketleri, yüksek ivmesine girdi. Hatay Tekstil, Rodrigo Tekstil, Diriteks Diriliş Tekstil ve Menderes Tekstil, geçen haftanın fiyatı en çok yükselen hisselerinden oldu. Önceki hafta yükselişte olan Anel Telekom, geçen hafta ise düşüşteydi. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.



• Alcatel Lucent'in 2016 yılının ilk yarısında net satış gelirleri, 2015 yılının aynı dönemine göre yüzde 60 artarak 199 milyon TL oldu. Net dönem karı da 23 milyon TL olarak gerçekleşti. İyi gelen finansal sonuçların ardından hisse, geride bıraktığımız haftanın fiyatı en çok yükselen hisselerinden oldu. 


• Sonbahar döneminin yaklaşmasıyla beraber tekstil şirketleri, yüksek ivmesine girdi. Hatay Tekstil, Rodrigo Tekstil, Diriteks Diriliş Tekstil ve Menderes Tekstil, geçen haftanın fiyatı en çok yükselen hisselerinden oldu.



• Metro Petrol, Intourist Palace Oteli ve Metro Intourist Batumi JSC paylarının tamamına sahip olan Batumi Intourist LLC nin yüzde 40 oranında payının satın alınması görüşmelerinin devam ettiğini açıkladı. Geçen haftaki bu haber, hisseyi olumlu etkileyerek yükseltti.



• Önceki hafta düşüşte olan Egeplast, Yayla Enerji, Birko Mensucat ve Koza Altın geçen haftayı yükselişle kapattı. 



• BİM'in 2016 yılının ikinci çeyreğinde net kan, 2015 yılının aynı çeyrek dönemine göre yüzde 4 daralarak 144 milyon TL oldu. Satış gelirleri yüzde 14 artarak 4,971 milyon TL'ye yükselse de piyasa tahminlerinin altında kaldı. Beklentilerden kötü gelen bilanço sonucunda hisse, geride bıraktığımız hafta yatırımcısını üzdü.



• Geçen hafta yatırım holding şirketleri düşüşteydi. Egeli&Co Yatırım Holding, Usaş Yatırımlar Holding, Gen Yatırım Holding, Ansa Yatırım Holding ve Atlantis Yatırım Holding düşen hisseler arasında yer aldı. 


• Önceki hafta yükselişte olan Anel Telekom, geçen hafta ise düşüşteydi. (Ekonomist)


Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar