Niçin düştü? Niçin yükseldi? (22Şubat)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Önceki haftanın en çok kaybettiren şirketlerinden olan Aksa'da geçen hafta tepki alımları söz konusuydu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Önceki haftanın en çok kaybettiren şirketlerinden olan Aksa'da geçen hafta tepki alımları söz konusuydu. Hisse, yatırımcısını sevindirdi. Denizli Cam açıkladığı 2015 yılı bilançosunda 588 bin TL kâr ettiğini duyurdu. 2014 yılında ise şirketin karı 1,26 milyon TL olmuştu. Karı büyük ölçüde düşen şirket, geçen hafta yatırımcısına kaybettirdi. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.



• Ege Profil 2015 yılı nda 49 milyon TL kâr açıkladı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise şirketin karı 22 milyon olarak gerçekleşmişti. Karını yüzde 122 oranında artıran şirketin bilançosu beğenildi. Hisse geçen haftanın en çok kazandıranlarından oldu.



• Lider Faktoring temettü dağıtma kararı aldı. Şirket, 1 TL nominal değerli paya ödenmesi teklif edilen nakit kâr payını brüt 0,40 TL, net 0,34 TL olarak açıkladı. Şirket hisseleri bu haber sonrası yükselişe geçti.



• Reysaş GYO'nun, Dumankaya inşaat ile konut projesi için ön anlaşma imzalaması hem şirkete hem de iştiraki Reysaş Lojistik'e olumlu yansıdı. İki hisse de geçen haftanın en çok kazandıranlarındandı. 


• Akdeniz Güvenlik de geçen hafta prim yapan hisselerden oldu. Şirket 1 milyon paya ve 8 TL'ye kadar hisse geri alımı yapmaya karar verdi. Bu karar, hisselerde hareketliliğe yol açtı.



• Önceki haftanın en çok kaybettiren şirketlerinden olan Aksa'da geçen hafta tepki alımları söz konusuydu. Hisse, yatırımcısını sevindirdi. 


• Denizli Cam açıkladığı 2015 yılı bilançosunda 588 bin TL kâr ettiğini duyurdu. 2014 yılında ise şirketin karı 1,26 milyon TL olmuştu. Karı büyük ölçüde düşen şirket, geçen hafta yatırımcısına kaybettirdi.

 • Geçtiğimiz günlerde bono itfasını ani finansal değişim nedeniyle gerçekleştiremeyen Egeli&Co. Yatırım Holding, geçen hafta bono itfasını faiziyle gerçekleştirdi. Bu durum, hisse fiyatlarına olumsuz yansıdı. Şirket, yatırımcısına kaybettirdi.

• Önceki haftanın en çok kazandıranlarından olan Körfez GYO'da geçen hafta kâr satışları gözlendi. 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar