Niçin düştü? Niçin yükseldi? (23 Kasım)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Geçen hafta Özbal Çelik Boru çoğunluk hissedarları, şirketin yüzde 51'ine tekabül eden hisseleri Erciyes Holding'e devredeceğini açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Geçen hafta Özbal Çelik Boru çoğunluk hissedarları, şirketin yüzde 51'ine tekabül eden hisseleri Erciyes Holding'e devredeceğini açıkladı. Petrokent Turizm de geçen haftanın en çok kazandıranlarındandı. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmadığından, hissedeki bu yüksel işin spekülatif olabileceği yorumları yapılıyor Bu haberle birlikte şirket hisseleri de yükselişe geçti. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.


- Lider Faktoring, nakit temettü dağıtımı yapacağını açıklamasıyla birlikte yükselişe geçti. 1 TL nominal değerli paya ödenecek net nakit kâr payı 006000 TL, nakit kâr payı ödeme tarihi ise 15 Aralık olarak açıklandı. Hisse, yatırımcısını sevindirdi. 



- Geçen hafta tekstil şirketlerinde yükseliş trendi söz konusuydu. Tekstildeki bu trende Hatay Tekstil, Mensa, Arsan Tekstil ve Vakko Tekstil hisseleri de bu trende ayak uydurdu. 


- Özbal Çelik Boru çoğunluk hissedarları, şirketin yüzde 51'ine tekabül eden hisseleri Erciyes Holding'e devredeceğini açıkladı. Bu haberle birlikte şirket hisseleri de yükselişe geçti. 



- Önceki haftanın en çok kaybettiren şirketlerinden olan Ulaşlar Turizm Yatırımları'nda geçen hafta tepki alımları vardı.



- Petrokent Turizm de geçen haftanın en çok kazandıranlarındandı. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmadığından, hissedeki bu yüksel işin spekülatif olabileceği yorumları yapılıyor. 



- Karsusan, Sinop’taki fabrikasında yaşanan iş kazası, Borsa İstanbul'un hisseyi Gözaltı Pazarı'na alması ve fabrikada üretimin sona ermesi nedeniyle düşüşün bu hafta da devam etti. 



- Önceki haftanın en çok kazandıran şirketlerinden olan Jantsa'da geçen hafta kâr satışları görüldü. Hisse, yatırımcısını üzdü. 



- Koza Grubu hisselerindeki kan kaybı devam ediyor. Koza İpek Grubu'ndaki önemli şirketlere kayyım atanmasından sonra grubun halka açık şirketleri olan Koza Altın, Koza Madencilik ve İpek Doğal Enerji, geçen hafta da kaybettirdi. (Ekonomist)


Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar