Niçin düştü? Niçin yükseldi? (25 Nisan)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Geçen hafta Galatasaray Sportif hissesi de yükselişteydi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Geçen hafta Galatasaray Sportif hissesi de yükselişteydi. Sarı Kırmızılılar Türkiye Kupası'nda finalin kapısını araladı ve bir yıl cezanın ardından sonraki yıl Avrupa'ya gidebilme şansı yakaladı. Galatasaray, yatırımcısına geçen hafta kazandırdı. Borsadaki cazip fiyatıyla önceki hafta olduğu gibi geçen hafta da alımların görüldüğü Gediz iplik de, kazandıran şirketlerden oldu. Buna rağmen uzmanlar, yatırımcıları sığ tahtalara karşı uyarıyor.  Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.

- MMC San. ve Tic. geçen haftanın en çok kazandıran hissesi oldu. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmuyor. Dolayısıyla bu yükselişin spekülatif olabileceği belirtiliyor. 


- Geçen hafta Galatasaray Sportif hissesi de yükselişteydi. Sarı Kırmızılılar Türkiye Kupası'nda finalin kapısını araladı ve bir yıl cezanın ardından sonraki yıl Avrupa'ya gidebilme şansı yakaladı. Galatasaray, yatırımcısına geçen hafta kazandırdı. 


- Önceki haftanın en çok kaybettiren şirketi olan Oylum Sınai Yatırımlarl'nda geçen hafta tepki alımları söz konusuydu. Hisse, geçen hafta yüzde 39 primliydi. 



- 2016'da gelirlerde yüzde 10 ila 20 artış bekleyen; yüksek karlı kompozit ve inşaat güçlendirme alanlarında büyümek isteyen Ko (Isa Global, geçen hafta borsada da yatırımcısına kazandırmayı bildi. 



- Borsadaki cazip fiyatıyla önceki hafta olduğu gibi geçen hafta da alımların görüldüğü Gediz iplik de, kazandıran şirketlerden oldu. Buna rağmen uzmanlar, yatırımcıları sığ tahtalara karşı uyarıyor. 



- Önceki haftanın en çok kazandıran hisselerinden olan Uzertaş Boya'da geçen hafta kâr satışları görüldü. Hisse, yatırımcısını üzdü. 

- Ansa Yatırım Holding de geçen haftanın en çok kaybettireni oldu. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmadığından, bu düşüşün spekülatif olabileceği yorumları yapılıyor. 

- Geçen hafta THY de yatırımcısını üzdü. İlk çeyrekte zarar açıklaması beklenen şirket, geçen hafta yatırımcısına yüzde 7 kaybettirdi. (Ekonomist)

Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar