Niçin düştü? Niçin yükseldi? (27 Nisan)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Geçen hafta önceki haftanın en çok kaybettirenleri arasında yer alan Datagate Bilgisayar’da geçen hafta tepki alımları baş gösterdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Geçen hafta önceki haftanın en çok kaybettirenleri arasında yer alan Datagate Bilgisayar’da geçen hafta tepki alımları baş gösterdi. Önceki haftanın en çok kazandıran hisselerinden olan Abank’ta geçen hafta kar satışları baş gösterdi. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.



• Koza Altın'ın bağlı ortaklığı Koza Ltd. Londra merkezli GreenOregold ile şirketin İskoçya'da sahip olduğu sahada altın ve gümüş aramak için anlaştı. Koza Altın'ın açıkladığı bu haberin ardından şirketin iştirakleri Koza Madencilik ve İpek Doğal Enerji hisselerinde güçlü alımlar görüldü. 



• Geçen hafta Aviva Avrupa CEO'su David McMillan'ın, "Aviva'nın dünyasındaki en iyi hazine ve mücevherlerden biri Türkiye pazarı. Türkiye yatırım yapmak için en çok önem verdiğimiz 2-3 pazardan biri" açıklamaları, Avivasa ve Aviva Sigorta hisselerini hareketlendirdi. 



• Önceki haftanın en çok kaybettirenleri arasında yer alan Datagate Bilgisayar’da geçen hafta tepki alımları baş gösterdi. Hisse, yatırımcısını sevindirdi, 



• Geçen hafta Gediz iplik hisseleri de oldukça sert çıktı. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmadığından, bu yükselişin spekülatif olabileceği yorumları yapılıyor. 



• Taç Tarım ürünleri de geçen hafta kazandırdı. Hissede mevsimsel hareketlerin olduğu gözlemlendi.


• Borsa İstanbul, Karsusan'ın, şirketin yüzde 51 oranında bağlı ortaklığı Etiler Gıda’nın işletme sermayesi ihtiyacını karşılaması, esas faaliyeti alanındaki gelirlerini artırması ve sermaye kaybının giderilmesi için tedbir alması konusunda uyarılmasına karar verdi. İki hissede de düşüşler görüldü. 



• Önceki haftanın en çok kazandıran hisselerinden olan Abank’ta geçen hafta kar satışları baş gösterdi. Hisse, yatırımcısını üzdü. 



• Geçen hafta Kervansaray Yatırım Holding hisseleri de kaybettirdi. Hisselerdeki bu düşüşün nedeni spekülatif olarak yorumlanıyor.



Ekonomist


Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar