Niçin düştü? Niçin yükseldi? (27Haziran)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Son dönemin en dikkat çeken sektörlerinden biri teknoloji oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Son dönemin en dikkat çeken sektörlerinden biri teknoloji oldu. Bu durum, geçtiğimiz hafta hisse fiyatlarına da yansıdı. Armada Bilgisayar, Link Bilgisayar ve Netaş Telekom geçen haftanın en yükselenleri arasında yer aldı.Borsa İstanbul; Doğusan ve Metemtur Otelcilik hisseleri üzerinde e-işlem sırasında devre kesici uygulaması başlattı. Hisseler, geçtiğimiz hafta fiyatı en çok düşen hisseler arasına girdi. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.



• Zorlu Enerjinin yüzde 100 bağlı ortaklığı Zorlu Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretimi tarafından Osmaniye'de yapımı devam eden 80,3 MWrn/73,3MWe kurulu güce sahip Rotor Il projesi kapsamındaki rüzgar enerjisi santralinin ilk 14 türbininin geçici kabulleri yapıldı. Santral, 18 Haziran itibarıyla ticari elektrik satışına başladı. Bu gelişme sonucunda hisse, geçen haftanın fiyatı en çok yükselen hisselerinden oldu.



• Ata Portföy, Ata GYO payları ile ilgili olarak 4,53 - 4,62 TL fiyat aralığından 15 bin 858 adet alış, 36 bin 571 adet satış işlemi gerçekleştirdi. Bu işlemle birlikte şirketin Ata GYO sermayesindeeki payları 22 Haziran itibanyla yüzde 14,63 sınırına ulaştı. Hisse, fiyatı en yükselen hisseler arasında yer aldı.



• Esem Spor Giyim, Mayıs 2016 dönemine ait aylık raporunu yayımladı. Buna göre, şirket 2016 Mayıs ayı itibarıyla bankalara ve diğer finans kurumlarına hiçbir borcu kalmadığını bildirdi. Geçen haftaki bu haber, hisseyi olumlu etkileyerek yükseltti.



• Son dönemin en dikkat çeken sektörlerinden biri teknoloji oldu. Bu durum, geçtiğimiz hafta hisse fiyatlarına da yansıdı. Armada Bilgisayar, Link Bilgisayar ve Netaş Telekom geçen haftanın en yükselenleri arasında yer aldı. 



• Migros'a satışı gerçekleştikten sonra düşüş trendine giren Tesco Kipa, geçtiğimiz haftanın fiyatı en çok düşen hisselerinden oldu.

• Önceki hafta yükselişte olan İhlas Ev Aletleri, Pergamon Dış Ticaret, Rodrigo Tekstil ve Tek-Art Turizm geçen hafta yatırımcısını üzen hisseler arasında yer aldı.

• Borsa İstanbul; Doğusan ve Metemtur Otelcilik hisseleri üzerinde e-işlem sırasında devre kesici uygulaması başlattı. Hisseler, geçtiğimiz hafta fiyatı en çok düşen hisseler arasına girdi. (Ekonomist)


Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar