Niçin düştü? Niçin yükseldi? (27Temmuz)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Geçen hafta,Önceki haftanın en çok kaybettiren şirketlerinden olan Kuyumcukent GYO'da geçen hafta tepki alımları baş gösterdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Geçen hafta, Önceki haftanın en çok kaybettiren şirketlerinden olan Kuyumcukent GYO'da geçen hafta tepki alımları baş gösterdi. Hisse, yatırımcısının yüzünü güldürdü. Derimod'da geçen hafta en çok kazandıran şirketler arasındaydı. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmuyor. Dolayısıyla hissedeki bu yükselişin spekülatif olabileceği belirtiliyor. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.




- Uzertaş Boya, geçen hafta dünya devi PPG’nin Ahşap boya ve vernik alanındaki ürünlerinden Bondez markasının Türkiye ve KKTC münhasır satış haklarını görüşmek üzere niyet mektubu imzaladı. Şirket, geçen hafta bu haber sonrasında yatırımcısına kazandırdı. 



- Geçen hafta Ulaşlar Turizm ve Türk Tuborg hisselerinde de yükseliş vardı. Hissede yaz mevsimi dolayısıyla mevsimsellik hareketler söz konusu. 



- İran’la Batılı devletler arasında imzalanan nükleer anlaşma sonrası, birçok sektörde önemli beklentiler mevcut. Mobilya sektörü de bunlardan biri. Geçen hafta Yonga Mobilya’da yukarı yönlü hareketler görüldü. 



- Önceki haftanın en çok kaybettiren şirketlerinden olan Kuyumcukent GYO'da geçen hafta tepki alımları baş gösterdi. Hisse, yatırımcısının yüzünü güldürdü. 



- Derimod'da geçen hafta en çok kazandıran şirketler arasındaydı. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmuyor. Dolayısıyla hissedeki bu yükselişin spekülatif olabileceği belirtiliyor.


- Koza Altın’ın iştiraki Koza Ltd’nin Portekiz’de bulunan sahalarda altın ve gümüş arama faaliyeti yapılması konusunda imzaladığı anlaşma karşılıklı mutabakatla feshedildi. Haber sonrasında Koza Altın'da düşüşler görüldü. 



- Geçen hafta Anadolu Efes’te de düşüşler söz konusuydu. İkinci çeyrek bilançosunda döviz açığı pozisyonu dolayısıyla şirketin karlılığında düşüşlerin olması bekleniyor. Bu beklenti de hisseyi baskılıyor. 



- Önceki haftanın en çok kazandıranı olan Mensa geçen hafta kar realizasyonları vardı. Hisse, haftanın en çok kaybettireni oldu.


Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar