Niçin düştü? Niçin yükseldi? (29 Haziran)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Geçen hafta önemli transferler gerçekleştiren Fenerbahçe, kendinden beklentileri artırdı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Geçen hafta önemli transferler gerçekleştiren Fenerbahçe, kendinden beklentileri artırdı. Borsada da kazandıran sarı lacivertliler, geçene hatta yatırımcısının da yüzünü güldürdü. Son haftalardaki jet yükselişi sonrası geçen hafta Martı Otel ve Martı GYO’ya kar realizasyonu freni geldi. Hisseler, bu sefer yatırımcısını üzdü. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.



Geçen haftanın en çok kazandıranı Afyon Çimento oldu. Haftalık getirisi yüzde 161 olan şirket tarafından kamuya yapılmış açıklamada özel bir durum olmadığı belirtildi. Hissedeki bu yükselişin spekülatif olabileceği belirtiliyor. 


Geçen hafta önemli transferler gerçekleştiren Fenerbahçe, kendinden beklentileri artırdı. Borsada da kazandıran sarı lacivertliler, geçene hatta yatırımcısının da yüzünü güldürdü. 


Kerevitaş Gıda'da geçen hafta Ramazan ayı dolayısıyla mevsimsel hareketlilik göze çarptı. Hisse, haftanın en çok kazandıranları arasında yer aldı. 


Önceki haftanın en çok kaybettiren hisselerinden olan Ayes Çelik Hasır'da geçen hafta tepki alımları vardı. Hisse, bu nedenle geçen hafta en çok kazandıranları arasında yer aldı. 


Merit Turizm de geçen hafta kazandırdı. Yaz mevsimi dolayısıyla turizm hisselerindeki yükselişten geçen hafta Merit yararlandı.


Sanifoam Sünger geçen haftanın en çok kaybettireni oldu. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum olmadığından, bu düşüşün spekülatif olabileceği yorumları yapılıyor. 


Son haftalardaki jet yükselişi sonrası geçen hafta Martı Otel ve Martı GYO’ya kar realizasyonu freni geldi. Hisseler, bu sefer yatırımcısını üzdü. 


Kottan çıkacak olan T. Demirdöküm, bu hafta yatırımcısına kaybettirdi. Hissenin yakın dönemde borsa kotundan çıkacağı biliniyor.




Ekonomist


Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar