Niçin düştü? Niçin yükseldi? (29Şubat)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Ekiz Kimya 2015 yılında 3,5 milyon TL zarar açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ekiz Kimya 2015 yılında 3,5 milyon TL zarar açıkladı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise şirketin zararı 401 bin TL olmuştu. Zarardaki büyük artış sonrası şirket hisseleri düştü. Rusya krizi sonrası zor günler geçiren turizm sektörü için 'Turizm Acil Eylem Planı Destek Paketi' açıklandı. Plana göre bazı borçlar ertelenecek ve taksitlendirilecek. Başbakanın açıklamalarından sonra Kuştur, Flap Kongre ve Altınyunus Çeşme hisseleri prim yaptı. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik. 


• Bagfaş'ın 2015 yılı bilançosu hisseye olumlu yansıdı. Şirket, 2015 yılında 234 milyon TL kâr elde etti. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise şirketin karı 33,6 milyon TL olmuştu. Bilançosu beğenilen Bagfaş, yatırımcısını sevindirdi.



• Yonga Mobilya, 2015 yılına ait 1 TL nominal değerli paya ödenmesi teklif edilen nakit kâr payı tutarım açıkladı. Şirket, genel kurula sunulacak teklifinde hisse başına brüt 4,7058 TL, net 4 TL temettü teklif edecek. Bu haber sonrasında şirket hisselerinde hareketlilik görüldü.



• Geçen hafta TMSF Başkanı Şakir Gül'ün, Bank Asya'ya ilişkin önemli açıklamaları vardı. Gül, Bank Asya'yı 29 Mayıs'a kadar satmayı planladıklarını, satılmadığı takdirde de bankanın tasfiye edileceğini duyurdu. Satış beklentisi, Bank Asya hisselerinde beklenti yarattı.



• Rusya krizi sonrası zor günler geçiren turizm sektörü için 'Turizm Acil Eylem Planı Destek Paketi' açıklandı. Plana göre bazı borçlar ertelenecek ve taksitlendirilecek. Başbakanın açıklamalarından sonra Kuştur, Flap Kongre ve Altınyunus Çeşme hisseleri prim yaptı. 



• Geçtiğimiz aylarda satılacağı yönünde yapılan KAP açıklamasıyla birlikte yükselişe geçen Transtürk Holding, 0,17 TL seviyelerinden 1,78 TL seviyelerine kadar yükselmişti. Acun Ilıcall'nın Transtürk Holding'i satın almaktan vazgeçmesi ile birlikte hisse geçen hafta yüzde 66 kaybettirdi.

• Ekiz Kimya 2015 yılında 3,5 milyon TL zarar açıkladı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise şirketin zararı 401 bin TL olmuştu. Zarardaki büyük artış sonrası şirket hisseleri düştü.

• Önceki haftanın en çok kazandıran ikinci şirketi olan Ege Profil'de kâr satışları vardı. Şirket, geçen hafta yatırımcısına kaybettirdi. 
Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar