Niçin düştü? Niçin yükseldi? (30 Mayıs)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Önceki hafta yükselişte olan Sodaş, geçen hafta ise düşüş yaşayan hisseler arasındaydı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Önceki hafta yükselişte olan Sodaş, geçen hafta ise düşüş yaşayan hisseler arasındaydı. Bülent Çobanoğlu, Senkron Güvenlik'teki yüzde 58,88 oranındaki payının, 25 Mayıs itibarıyla yüzde 48,96'ya düştüğü duyurdu. Hisse, geçen hafta fiyatı en çok düşen hissesi oldu.Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.


- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF ), Bank Asya hisselerinin satışa çıkarılması nı karara bağladı ve satış ilanı yayımlanmak üzere Resmi Gazeteye gönderildi. Bu gelişme sonucunda hisse, geçen haftanın en yükselen hissesi oldu.



- Son dönemin en dikkat çeken sektörlerinden biri gayrimenkul oldu. Bu durum, geçen hafta hisse fiyatlarına da yansıdı. Kiler GYO ve Saf GYO, en çok yükselenler arasında yer aldı.



- Sasa Polyester; iki yıl içinde Adana üretim Kompleksi'ne toplam tutarı 210 milyon dolar olan bir teknoloji yatırımı yapacak. Bu yatırımla beraber cironun yaklaşık iki buçuk kat artırıImasını hedefliyor. Geçen haftaki bu yatırım haberi, hisseyi olumlu etkileyerek yükseltti.



- Alfanor, pay sahibi olduğu İndeks Bilgisayar'da 53 bin 500 adet pay alim işlemi gerçekleştirdi. Ayrıca indeks bilgisayar, 26 Mayıs'ta 1 TL nominal değerli hisse başına 0,60 TL'lik temettü dağıtımı yaptı. Böylece hisse, geçtiğimiz haftayı yükselen trend içinde kapattı.



- Sermaye Piyasası Kurulu, İz Hayvancılık Tarim'dan şirketin payları üzerinde gerçekleşen olağandışı fiyat hareketlerine ilişkin olarak açıklama talep etti. Şirket 'kamuya açıklanmamış özel bir durumun bulunmadığı' açıklamasını yaptı. Bu durum, hisseyi geçen haftanın yükselenleri arasına soktu. 



- Bülent Çobanoğlu, Senkron Güvenlik'teki yüzde 58,88 oranındaki payının, 25 Mayıs itibarıyla yüzde 48,96'ya düştüğü duyurdu. Hisse, geçen hafta fiyatı en çok düşen hissesi oldu.



- Nevhan Gündüz, Orge Enerji Elektrik'teki paylarından Borsa Istanbul'da satış yapmayı planladığını, SPK'ya bildirdi. Şirket, yatırımcısını üzen hisseler arasında yer aldı.



- Önceki hafta yükselişte olan Sodaş, geçen hafta ise düşüş yaşayan hisseler arasındaydı.  (Ekonomist)


Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar