Niçin düştü? Niçin Yükseldi? - 26 Ocak 2015

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Geçen haftaNetaş, yüzde yüz yerli ilk 4 G baz istasyonunun prototipini ürettiğini açıkladı, haberin ardından şirket hisseleri yükselişe geçti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Geçen hafta Netaş, yüzde yüz yerli ilk 4 G baz istasyonunun prototipini ürettiğini açıkladı, haberin ardından şirket hisseleri yükselişe geçti. 77,8 milyon TL’lik vergi aslı ve vergi ziyaı cezası, Goodyear hisselerinde sert düşüşe neden oldu. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.


• Mutlu Gayrimenkul, Kartal'da bulunan eski fabrika arazisinin de içinde bulunduğu imar planları hakkında açıklamada bulundu. Daha önce iptal edilen Kartal’daki arazisi üzerinde gayrimenkul geliştirme çalışmalarına tekrar başlanabileceğini duyurmasının ardından hisse yükselişe geçti. 


• Netaş, yüzde yüz yerli ilk 4 G baz istasyonunun prototipini ürettiğini açıkladı. Projenin ilk ürünleri ekim ayında bitirilip pazara sunulacak. Haberin ardından şirket hisseleri yükselişe geçti. 


• Aksa Akrilik, Yalova’da karbon elyaf ihtisas sanayi bölgesi kurmak için harekete geçti. Akkök Holding CEO'su Ahmet Dördüncü, uzun uğraşların ardından DowAksa'nın geçtiğimiz yıl yayınlanan bir genelge ile stratejik ürünlere verilen teşviklere dahil edildiğini açıkladı. Bu haberle birlikte şirket hisseleri haftayı yukarı tamamladı. 


• 2015 beklentilerini açıklayan Halkbank, beklentilerle birlikte yükselişe geçti. Açıklamaya göre bu yıl 40-50 yeni şube açılışını da programına alan Halkbank, 2015 özkaynak kârlılık beklentisinin de yüzde 20-22 aralığında olduğunu, sermaye yeterliliği oranının da yüzde 16 dolayında olmasını öngörüyor.


• Önceki hafta yükselenler arasında olan Şeker Piliç, geçen hafta ise düşüşteydi. Şirket, iflas erteleme sorunlarıyla uğraşıyor. 


• Maliye Bakanlığı'nın Goodyear'da yaptığı incelemeler sonucunda yaklaşık toplam 77,8 milyon TL’lik vergi aslı ve vergi ziyaı cezası, hisselerinde sert düşüşe neden oldu. 


• Borçlarını ödeyip zarardan kurtulan ve yeniden yapılanmaya giden Dardanel, geçen hafta düşüşteydi





Ekonomist 2015/4


Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar