Niçin düştü? Niçin Yükseldi? - 23 Şubat 2015

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Datagate Bilgisayar geçen haftanın kazandıranları arasında yer alırken.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Datagate Bilgisayar geçen haftanın kazandıranları arasında yer alırken. Son dönemde zor günler geçiren Mango Gıda da yine yatırımcısına kaybettiren şirketlerdendi. Şirket hakkındaki davalar, yukarı yönlü hareketlere engel oluyor. 


• Vestel Beyaz Eşya, artan ciro rakamının da katkısıyla 2014 yılı net karını 2013 yılına göre 2,5 kat artırarak 131,2 milyon TL'ye çıkarttı. Bilançosu beğenilen hisse, borsada da yatırımcısının yüzünü güldürdü. 


• Martı GYO, Tekirdağ’da bulunan arsa üzerinde kat karşılığı veya hasılat paylaşımlı inşaat modeli geliştirilmesine karar verdi. Bu haber sonrasında Martı Otel ve Martı GYO hisseleri yükselişe geçti. Hisselerde yabancı alımı da var. 


• 2014 yılı 12 aylık konsolide net karını 8,5 milyon TL olarak açıklayan ve 2013 yılında 3,2 milyon TL'lik zarardan kara geçmeyi başaran Datagate Bilgisayar da geçen haftanın kazandıranları arasında yer aldı.


• Yılbaşından bu yana yabancı takas payını yüzde 83'ten yüzde 94'e çıkaran T. Demirdöküm, yabancı alımlarıyla yatırımcısına kazandıran hisselerden. Hisse geçen hafta da yüzde 20 primliydi.


• Flap Kongre de geçen haftanın kazandıranlarından oldu. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmuyor. Dolayısıyla hissedeki bu yükselişin spekülatif olabileceği belirtiliyor.



• Aralık 2014'ten bu yana soluksuz yükselişine devam eden Kent Gıda'da nihayet düzeltme hareketi geldi. Hisse geçen hafta yatırımcısını üzdü. 


• Son dönemde zor günler geçiren Mango Gıda da yine yatırımcısına kaybettiren şirketlerdendi. Şirket hakkındaki davalar, yukarı yönlü hareketlere engel oluyor. 


• Önceki haftanın en çok kazandıran Ansa Yatırım Holding'de geçen hafta kâr satışları baş gösterdi. Hisse yüzde 100 bedelli sermaye artıracak.





Ekonomist 2015/8


Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar