Niçin düştü? Niçin yükseldi?(16Ekim)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Metro Holding, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) el koyduğu Koza İpek Holding'in bütün hisselerinin alınması için görüşmelere başlayacağını bildirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Metro Holding, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) el koyduğu Koza İpek Holding'in bütün hisselerinin alınması için görüşmelere başlayacağını bildirdi. Bu haber sonucunda hisse, geçen hafta fiyatı en çok yükselen hisse oldu. Geçtiğimiz hafta çimeto şirketleri düşüş trendindeydi. Aslan Çimento ve Bursa Çimento fiyatı en çok düşen hisseler arasında yer aldı. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.


• Metro Holding, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) el koyduğu Koza İpek Holding'in bütün hisselerinin alınması için görüşmelere başlayacağını bildirdi. Bu haber sonucunda hisse, geçen hafta fiyatı en çok yükselen hisse oldu.



• Sönmez Holding, Sönmez Pamuklu Sanayi'nde yatırınıına hazırlandığı suni ipek fabrikasıyla Türkiye'ye yüzde 100 ithal edilen suni ipekte ithal ikamesi yapacağını duyurdu. Bu gelişme geçen hafta Sönmez Pamuklu'yu fiyatı en çok yükselen hisseler arasında soktu.



• GSD Denizcilik, Borsa istanbufda pay geri alım işlemleri gerçekleştirdi. Böylece hisse, geçen hafta kazandırdı.



• Ray Sigorta, 2016 yılı Ocak-Eylül aylarını kapsayan döneme ait denetimden geçmemiş tahmini prim üretiminin bir önceki döneme göre yüzde 30,37 oranında artışla 423 milyon TL olduğunu bildirdi. Bu haberle hisse geçen haftanın yükselenleri arasına girdi.



• Geçtiğimiz hafta gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketliği yükseliş trendindeydi. idealist GYO, Avrasya GYO ve Martı GYO, fiyatı düşen hisseler arasında yer aldı. 



• Borsa İstanbul; Türk Prysmian Kablo hisseleri üzerinde e-işlem sırasında devre kesici uygulaması başlattı. Bu gelişme sonucu hisse, geçen hafta yatırımcısını üzdü.

• Geçtiğimiz hafta çimeto şirketleri düşüş trendindeydi. Aslan Çimento ve Bursa Çimento fiyatı en çok düşen hisseler arasında yer aldı.

• Önceki hafta yükselişte olan Bomonti Elektrik, Marmaris Altınyunus, Componenta Dökümcülük ve Çemaş Döküm, geçtiğimiz hafta yatırımcısını üzerek düşüşe geçti. (Ekonomist)


Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar