Nihat Zeybekci yeniden Ekonomi Bakanı oldu

AK Parti Denizli Milletvekili Zeybekci, 65. Hükümet'te yeniden Ekonomi Bakanlığına getirildi... AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet'te yeniden Ekonomi Bakanlığına getirildi. Denizli'de 1961 yılında doğan Zeybekci, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisans, London...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet'te yeniden Ekonomi Bakanlığına getirildi.


Denizli'de 1961 yılında doğan Zeybekci, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi.


İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisans, London Collage'de ekonomi eğitimi alan Zeybekci, İstanbul ve Denizli'de yöneticilik görevlerinde bulundu. Zeybekci, Denizli Platform Sözcülüğünde, Denizli Sanayi Odası meslek grubu üyeliğinde görev aldı.


Zeybekci, iki dönem Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığını yürüttü. 2004-2011 arasında Denizli Belediye Başkanlığı ile Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı, 2005-2011 arasında Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği yapan Zeybekci, 2009-2012 arasında Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinde bulundu. 


İlk olarak 61. Hükümet döneminde gerçekleştirilen kabine revizyonuyla Ekonomi Bakanlığına getirilen Zeybekci, görevine 62. ve 63. Hükümet'te de devam etmişti. Zeybekci, 64. Hükümet döneminde ise görevini Mustafa Elitaş'a devretmişti.


Evli ve 4 çocuk babası olan Zeybekci, İngilizce ve Almanca biliyor.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar