Norveç havayolu şirketi Norwegian'da grev

Norveç havayolu şirketi Norwegian'da çalışan pilotların yarısı maaş anlaşmazlığı gibi konular nedeniyle greve gitti. Havayolu şirketi ile Norveç Pilot Birliği (NPU) arasında uzun süredir devam eden görüşmelerden bir anlaşma çıkmaması üzerine havayolu şirketinde görev yapan 70 pilottan 35'i greve kararı aldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Havayolu şirketi ile Norveç Pilot Birliği (NPU) arasında uzun süredir devam eden görüşmelerden bir anlaşma çıkmaması üzerine havayolu şirketinde görev yapan 70 pilottan 35'i greve kararı aldı. Pilotların yarısının greve gitmesinden dolayı şirketin çoğu seferinin iptal edilmesinin beklendiği ifade edildi.


Ancak Norwegian, bir açıklama ile hiçbir seferin ve yolcunun grevden etkilenmeyeceğini bildirdi. Norwegian şirketinin yetkilisi Lasse Sandaker-Nielsen, grev süresince yurt dışından pilot kiralanacağını açıkladı. Finlandiya ve İspanya'dan pilot kiralayacaklarını duyuran Nielsen, bu sayede hiçbir yolcunun veya seferin grevden etkilenmesini beklemedikleri belirtti.


Yurt dışından pilot kiralanmasına karşı çıkan NPU, bunun grev haklarını ihlal anlamına geldiğini savundu. Şirket yöneticileri ise bunun yasal bir hak olduğunu dile getirdi.


NPU ile Norwegian arasında, işçi sendikaları federasyonu PARAT ve Norveç havacılık federasyonu NHO'nun arabulucu olduğu görüşmelerde üç ayın dolmasına rağmen sonuca gidilemedi. Anlaşmazlığın sadece maaş artışı değil, aynı zamanda emeklilik ve yüksek sigorta bedeli gibi konular olduğu ifade edildi.




Kaynak: AA

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar