O fabrikada grev sona erdi!

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Kocaeli fabrikalarında üretime yeniden başlandığını bildirdi. Yenigün, Ford Otosan’ın Kocaeli’deki fabrikalarda üretimine ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa’daki olaylar nedeniyle imalatçılardan parça gelmediğini ve Kocaeli fabrikalarında üretimi durduklarını anımsattı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yenigün, Ford Otosan’ın Kocaeli’deki fabrikalarda üretimine ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa’daki olaylar nedeniyle imalatçılardan parça gelmediğini ve Kocaeli fabrikalarında üretimi durduklarını anımsattı.


Yenigün, "Bugün saat 16.00’ya kadar üretimi durdurmuştuk ancak dün akşam itibarıyla en önemli imalatçımız Coşkunöz firması çalışmaya başladı. Sabaha kadar stabil hale gelmesini bekledik. Daha sonra işçilerimize ‘artık durmamıza gerek yok, saat 16.00’da vardiyamızı açıyoruz’ diye bilgi verdik. Kocaeli fabrikalarında üretim başladı” diye konuştu.


Genel anlamda çok sıkıntı yaşamadıklarını, çünkü kendi içlerinde Bursa’daki olaya benzeyen bir durum olmadığını ifade eden Haydar Yenigün, şöyle devam etti:


"Ancak son bir saat içinde istenmeyen olaylar oldu ve onlar bizi çok üzdü. Nereden ve kim olduğunu bilmediğimiz bir grup fabrikaya gelmekte olan çalışanları taşıyan otobüsleri zorla durdurup, şoförleri tehdit edip otobüsleri yoldan çevirme gibi bir şeye girmişler. Bu noktada kolluk kuvvetlerine haber verdik, onlar gereken önlemi alıyorlar. İnsanlar tedirgin oldu."


 "Şikayetçi işçiler, şikayetçi olunan sendika ama fabrikalar işgalde"


Yenigün, her fabrikanın belli bir üretim seviyesinin bulunduğunu, bu üretimlerin etkilendiğini anlatarak, "Yaklaşık 2-3 tam güne yakın durduk, bu 3-4 bin civarında araç üretemedik anlamına geliyor. Burada değişik bir durum yaşanıyor. Şikayetçi olan sektör işçileri, şikayetçi olunan sendika ama işgal altında olan fabrika" dedi.


İşçilerin bu taleplerini normal karşıladığını ve demokratik hakları olarak gördüğünü aktaran Yenigün, bu demokratik talebin dile getiriliş şeklinin doğru olmadığını, 1 veya 1,5 gün bunun olabileceğini, ancak mesaj gerekli yerlere ulaştıktan sonra artık bunun barış içinde devam etmesi gerektiğini söyledi.


Yenigün, 7 gün veya 3 gün fabrikaların kapalı kalmasına neden olan durumun bu işin mesaj amacını aştığını, Türkiye’nin ekonomisine gelen büyük bir darbe olduğunu gösterdiğini belirterek, "İşçiler tarafından verilen mesajın, bakanlar, endüstri, sendika tarafından çok net alındığını biliyorum, artık hayatın normale dönmesi ve barış ortamında bunun devam etmesi gerekiyor. Aksi takdirde bu devam eder ve çözümü olmayan bir noktaya gidecek" değerlendirmesini yaptı.


Yorumlar