Oger Telecom, borsada Türk Telekom hissesi sattı

Türk Telekom'un yüzde 55 hissesine sahip olan Oger Telecom, borsada hisse satışı yaptı. Oger Telecom, satış sonrası Telekom'un sermayesindeki payının sıfıra ineceğini açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türk Telekom'un çoğunluk hissedarı Oger Telecom, şirketin 27,12 milyon adet D grubu hisselerinin satış işlemine başladığını açıkladı.


Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, işlemle birlikte Oger Telecom'un Türk Telekom sermayesindeki payının sıfıra düşeceği belirtildi.


İşlemin borsada işlem gören hisselerle sınırlı olduğunu belirten Oger Telecom, Telekom'daki yüzde 55'lik hissedarlık üzerinde bir değişiklik olmadığını kaydetti.



HİSSELERDE SERT DÜŞÜŞ


Açıklama sonrasında Türk Telekom hisselerinde yüzde 5'in üzerinde kayıp görülüyor.


Lübnanlı Hariri ailesinin sahibi olduğu Oger Telecom, Türk Telekom'daki kredi ödemesinin gecikmesi sonrasında muhtemel satış için alıcılarla görüşüyordu.


TÜRK TELEKOM'DAKİ ORTAKLIK YAPISI


Oger Telekom: Yüzde 55 

Hazine Müsteşarlığı: Yüzde 30

Borsada halka açık: Yüzde 15


TARİHE GEÇEN ÖZELLEŞTİRME


Türk Telekom'un yüzde 55 hissesi Kasım 2005'te 6,5 milyar dolara Oger Telekom'a satılmıştı. Bu satış cumhuriyet tarihinin en büyük özelleştirme ihalesi olarak kayıtlara geçti. (Ntv)

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar