Olmuksan'dan Edirne fabrikasını kapatma kararı

Olmuksan, Edirne Fabrikası'ndaki faaliyetlerin tamamen durdurulması ve toplu işçi çıkartılması hakkında açıklama yaptı. Olmuksan International Paper bugün şirketin Edirne fabrikasını kapatacağını ve 19 Şubat 2017 itibariyle tesisteki tüm üretim faaliyetlerini kalıcı olarak sonlandıracağını duyurdu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Olmuksan International Paper bugün şirketin Edirne fabrikasını kapatacağını ve 19 Şubat 2017 itibariyle tesisteki tüm üretim faaliyetlerini kalıcı olarak sonlandıracağını duyurdu. Olmuksan International Paper bu yılın ilk günlerinde güvenlik nedeniyle tesisteki üretim faaliyetlerini durdurduğunu açıklamıştı.
Olmuksan International Paper Ambalaj Sanayi ve Tic. A.Ş. tarafından KAP açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

5 Ocak 2017 tarihinde Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından verilen karar çerçevesinde, Tayakadın Köyü Köysokağı N437 / Edirne adresinde yer alan kağıt fabrikasının 2 numaralı kağıt üretim binası ile ilgili yapılan değerlendirmeler neticesinde bu binadaki faaliyetin iş güvenliği sebebiyle geçici olarak durdurulmasına, faaliyetin durması üzerine fabrikada çalışanlara ücretli idari izin verilmesine, fabrikadaki faaliyetin geleceğine ilişkin iç değerlendirmelere devam edilmesine ve iç değerlendirme sonucuna göre alınacak aksiyonların müteakip yönetim kurulu kararı ile belirlenmesine karar verilmiştir.

5 Ocak 2017 tarihli Yönetim Kurulu kararını gerektiren gelişmelerden önce farklı bir konjonktürde verilmiş 7 Haziran 2016 tarihli Yönetim Kurulu kararı çerçevesinde de Edirne Fabrikası ile ilgili stratejik opsiyonlar araştırılmış ve değerlendirilmiştir. 

        

Bu çerçevede, Şirket Yönetim Kurulunca çeşitli incelemeler yaptırılmaya devam edilmiş, çeşitli alternatifler değerlendirilmiştir ve:



1.Edirne Fabrikası'nın hâlihazırdaki teknik şartları ve yüksek maliyet durumu sebebiyle aynı sektörde yeni teknolojiler ile faaliyet göstermekte olan diğer kağıt fabrikaları ile başarılı şekilde rekabet edebilecek seviyede olmadığı,


2. (2)numaralı kağıt üretim binasının güvenli ve yürürlükteki tüm mevzuata uyumlu hale getirilebilmesi için yapılması gereken masraf tahmini gözetilerek bu yatırımın ekonomik olarak Şirket'in yararına hizmet etmeyeceği ve 


3. Edirne Fabrikası'nda üretilen kağıdın Şirket'in ihtiyacının yalnızca %28'ini karşılayabiliyor olduğu ve hâlihazırda tedarikin büyük çoğunluğunun dış kaynaklardan ehven şartlarla sağlandığı da göz önünde bulundurularak Edirne Fabrikası'nın kapatılmasına, tesisin yıkılması hususunda çalışmaların başlatılmasına  ve toplu işçi çıkartma işlemlerinin başlatılmasına yönelik 19 Ocak 2017 tarihi itibariyle ayrıntılı olarak karar alınmıştır.                                                                                                


Bu karar çerçevesinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 nolu Özel Durumlar Tebliği'nin ilgili hükümleri uyarınca da kamuya açıklanması ertelenen hususlar açıklanmıştır.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar