Osmanlıspor gruplara yükseldi

Osmanlıspor, tarihinde ilk kez mücadele ettiği Avrupa kupasında ön elemeleri namağlup geçerek, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara yükselme başarısı gösterdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

UEFA Avrupa Ligi'nde 3 ön eleme oynayan Osmanlıspor, 6 karşılaşmada da yenilgi yüzü görmedi. Deplasmanda 1-0 yendiği Danimarka temsilcisi Midtjylland'ı Ankara'da da üstün bir oyun sonunda 2-0'lık sonuçla geçen başkent temsilcisi, gruplara kalarak kulüp tarihi açısından bir ilki gerçekleştirdi.


Eleme turlarında çıktığı 6 karşılaşmadan 5 galibiyet ve bir beraberlikle ayrılan Osmanlıspor, bu maçlarda rakip fileleri 13 kez havalandırırken, kalesinde ise 2 gol gördü.


Pinto'dan duble 

Osmanlıspor'un Portekizli futbolcusu Tiago Pinto, Midtjylland karşılaşmasında başarılı bir performans sergileyerek takımının galibiyetine önemli katkı yaptı.


Savunmada rakiplerine geçit vermeyen ve sahanın en iyileri arasında yer alan Pinto, takımının 2-0 kazandığı karşılaşmada tabelayı değiştiren oyuncu oldu. Pinto, 20 ve 50. dakikalarda attığı iki golle takımının gruplara kalmasında büyük rol oynadı. 


Akçay seriyi sürdürdü 

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Avrupa kupalarındaki yenilmezliğini sürdürdü.


Akçay, Trabzonspor'da görev yaptığı 2013-2014 sezonunda takımının başında çıktığı 12 maçta 9 galibiyet ve 3 beraberlikle sahadan ayrıldı.


Tecrübeli teknik adam, Osmanlıspor'un başında çıktığı 6 Avrupa kupası maçında da başarısını sürdürdü. Akçay, Osmanlıspor ile şu ana kadar çıktığı Avrupa kupası maçlarında yenilgi yüzü görmedi.



AA

Kategoriler Gündem
Yorumlar