OTAŞ'ın Türk Telekom'daki hisselerinin devrine onay

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ojer Telekomünikasyon AŞ'nin, Türk Telekom'daki yüzde 55 oranındaki hisselerinin devrini uygun gördü. Türk Telekomünikasyon AŞ'nin (Türk Telekom) Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan şirkete iletilen resmi bildirime göre, Ojer Telekomünikasyon AŞ'nin (OTAŞ), Türk Telekom'da bulunan yüzde 55 oranındaki hisselerinin, OTAŞ'a kredi veren bankaların paydaş...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türk Telekomünikasyon AŞ'nin (Türk Telekom) Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan şirkete iletilen resmi bildirime göre, Ojer Telekomünikasyon AŞ'nin (OTAŞ), Türk Telekom'da bulunan yüzde 55 oranındaki hisselerinin, OTAŞ'a kredi veren bankaların paydaş olacağı bir ortak girişim şirketi (SPV) aracılığıyla devralınmasının Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygun görüldüğü bildirildi.


Lübnanlı Hariri ailesinin sahibi olduğu Oger Telecom, 2005 yılında Türk Telekom'un yüzde 55'ini satın almıştı. Oger Telecom, Türkiye'de kurduğu OTAŞ adlı şirket üzerinden satın almayı gerçekleştirmişti.


OTAŞ, 2013'te Türk Telekom'da sahip olduğu hisseleri teminat göstererek 4,75 milyar dolar tutarında kredi almış ancak kredinin taksitlerini geri ödeyememişti. Bu süreçte kredi sağlayan bankalar da bir ortak girişim şirketi kurarak, yüzde 55'lik hisseleri devralmak yoluna gitmişti.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar