Özel sektör işine baksın

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Sivas'tan özel sektöre uyarıda bulundu. İş dünyasının polemikten kaçınmasını isteyen Bahçıvan, 'Çevremizde karışıklıkların zirve yaptığı şu dönemde, özel sektör olarak, gündeme kapılmadan işimizi en iyi şekilde yapmalıyız' dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İş dünyasının polemikten kaçınmasını isteyen Bahçıvan, 'Çevremizde karışıklıkların zirve yaptığı şu dönemde, özel sektör olarak, gündeme kapılmadan işimizi en iyi şekilde yapmalıyız' dedi.

 

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi'nin Türkiye sanayisinin kalkınmasına hizmet etmek amacıyla başlattığı geleneksel Anadolu ziyaretlerinin bu yılki ikinci durağı Sivas oldu. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan başkanlığında 75 kişiden oluşan yönetim kurulu ve meclis üyeleri, 17-19 Ekim'de Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte genişletilmiş ortak meclis toplantısı gerçekleştirdi. İSO Heyeti, Sivas Organize Sanayi Bölgesi'ni de dolaşarak bazı sanayi tesislerini gezerek, yatırım imkanları hakkında bilgi aldı.


CADI KAZANININ ORTASI


Sivas'ta ülke ekonomisine ilişkin değerlendirmeler de bulunan Bahçıvan, Türkiye'nin çevresini cadı kazanına benzetti. Dış politikada olağanüstü bir dönemden geçildiğini vurgulayan Bahçıvan, 'Çevremizde karışıklıkların zirve yaptığı şu dönemde özel sektör olarak, gündeme kapılmadan işimizi en iyi şekilde yapmalıyız. Zaten en zor koşulları aşabilme dinamizmine sahibiz. Bizi diğer ülkelerden ve yabancı meslektaşlarımızdan ayıran en büyük faktör bu' şeklinde konuştu.


'HÜKÜMETLE MUTABIKIZ'


Sanayi-inşaat çekişmesinde sanayinin önem gücünü hükümet yetkililerine belirttiklerini hatırlatan Bahçıvan, şöyle konuştu: 'Geleceğin üretim dönemi olmasında, üretime dayalı sanayiye dönüşmemizde net bir kararlılık var. İSO olarak bunu uzun zamandır söylüyoruz. Türkiye'nin son 10 senedir tüketime dayalı bir modelden çok üretime dönme noktasında hükümetimizle mutabıkız. Yüksek teknoloji, inovasyon, katma değer ve bilimden beslenen bir sanayi modeliyle gelecek dönem programı yapacağız.'


ÇELİK İTHALİNE ÇARE SİVAS'TA


Dünyadaki ucuz ve bol paranın kısa sürede bitmeyeceğini dile getiren İSO Başkanı Bahçıvan, özellikle cari açığın düşmesi noktasında bu paranın sanayide finansman olarak kullanılmasının önemli olduğunu vurguladı. Öte yandan Bahçıvan, cari açığı oluşturan ithalat kalemlerinde demir-çelik sektörünün Sivas'ın yeraltı kaynaklarıyla çözülebileceğine işaret etti. Türkiye'nin hurda ithal ettiğini söyleyen Bahçıvan, "Demir rafinerisi kurulması gerek" dedi.


Bahçıvan Türkiye'nin makine üretiminin önemine de değinerek, 'Çay kaşığıyla kuruş kuruş kazandıklarımızı makine alımı söz konusu olduğunda tencereyle yabancılara veriyoruz' ifadelerini kullandı.


Odakule'nin geliri yatırıma dönecek


İSO'nun kaynaklarını doğru kullanmaya çalıştığını söyleyen Başkan Bahçıvan sözlerine şöyle devam etti: 'Odakule'nin mevcut gelirleri, hak ettiğinin çok altında kaldı. Bunun önüne geçmek için Odakule'yi kiraya verme modelini geliştirdik. Halen ihale sürecindeyiz. Aralık ayına kadar teklifler toplanacak. Bizler için tatmin edici bir teklif olursa ihale neticelenecek. Farklı projeler için bir kaynak oluşturmuş olacağız. Bankada mevduat olarak kullanılmayacak. Arzu ettiğimiz bir teklif olmazsa, süreci bitireceğiz. Yeni bir kiralama yapmamız, bu sürece bağlı.'



Kaynak: Yeni Şafak

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar