Pegasus, Boing'den uçak alımı için görüşüyor

Pegasus, Boeing firmasından beş adet yeni B737-800 NG tipi uçak alımına yönelik görüşmelere başlama kararı aldı. Konu ile ilgili açıklama Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. tarafından KAP’a yapıldı. Pegasus'tan KAP'a yapılan açıklamada, "Yönetim Kurulumuz Boeing firmasından beş adet yeni B737-800 NG tipi uçak alımına yönelik olarak Boeing ile satın alma sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar vermiştir. Sipariş konusu uçakların 2017...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili açıklama Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. tarafından KAP’a yapıldı. Pegasus'tan KAP'a yapılan açıklamada, "Yönetim Kurulumuz Boeing firmasından beş adet yeni B737-800 NG tipi uçak alımına yönelik olarak Boeing ile satın alma sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar vermiştir. Sipariş konusu uçakların 2017 yılında teslimi öngörülmekte olup, bu sipariş kapsamındaki yatırım harcamalarının teslimat tarihlerindeki tahmini liste fiyatları (fiyat ve ödeme koşulları hariç tutulmakla birlikte tahmini fiyat artışı ve uçak konfigürasyonundan kaynaklanan uyarlamalar göz önüne alınarak) baz alındığında yaklaşık 505 milyon Amerikan Dolarına karşılık gelmektedir" denildi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar