Pegasus ilk yarı finansal sonuçlarını açıkladı

Pegasus Hava Yolları, yılın ilk 6 ayında 1 milyar 489 milyon liralık ciro elde etti. Pegasus'tan yapılan açıklamaya göre şirket, 2016 yılının ilk yarısına ait finansal sonuçları ile ocak-temmuz dönemine yönelik trafik sonuçlarını paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Pegasus'tan yapılan açıklamaya göre şirket, 2016 yılının ilk yarısına ait finansal sonuçları ile ocak-temmuz dönemine yönelik trafik sonuçlarını paylaştı.


Buna göre satış gelirlerini yılın ilk 6 ayında bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 5 artırarak 1 milyar 488 milyon 781 bin 57 liraya yükselten şirket, aynı dönemde 28,08 milyon liralık operasyonel Faiz, Amortisman, Vergi ve Kira Öncesi Kar (FAVÖK) gerçekleştirdi.


Pegasus, 2016 yılının ilk yarısında toplam yan gelirlerinde ise yüzde 27'lik bir büyüme sağlarken, aynı dönemde misafir sayısını iç hatlarda yüzde 13,1, dış hatlarda ise yüzde 2,1 artırdı. 


Şirket aynı dönemde "arz edilen koltuk km başına maliyet" kaleminde de yüzde 9'luk bir iyileşme kaydederek 3,78 avroya ulaştı ve toplam aktif büyüklüğünü 3 milyar 967 milyon 99 bin 180 lira olarak açıkladı. 


Bu yılın 7 ayında yüzde 8,8'lik artışla yaklaşık 13,4 milyon misafire hizmet veren Pegasus, aynı dönemde uçuş sayısını yüzde 11,9 artırarak 94 bin 997'ye yükseltti. Şirket bu dönemde iç hatlarda 8,6 milyon, dış hatlarda ise 4,8 milyon misafirini uçurdu.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, Pegasus olarak 2016 yılında turizm sektörünün makro jeo-politik nedenlerle yaşadığı dalgalı seyre rağmen yatırımlarını sürdürdüklerini bildirdi.


Ülkeye olan inançlarıyla çok daha fazla çalıştıklarını ve bazı hatlardaki düşük talebe rağmen misafir sayısı, uçuş adedi ve ciro gibi kalemlerde istikrarlı büyümelerine devam etmeyi başardıklarını aktaran Nane, Türkiye'nin 15 Temmuz'da hain bir saldırıya uğradığını ancak milletin ortak ve kararlı duruşuyla bu kalkışmayı bertaraf ederek büyük bir demokrasi zaferine imza attığını anımsattı.


Nane, şunları da kaydetti:


"Pegasus'un kilometre taşlarından olan 100 uçaklık rekor Airbus filo siparişimizin ilk uçağını temmuz ayında teslim aldık ve yeni A320neo uçağımız ile aynı zamanda motor üreticisi CFM'in Leap serisi motorlarının da dünyadaki ilk müşterisi olduk. Filomuzun bu en yeni uçağına ülkemizde yaşanan olağanüstü durum sonrasında milletimize tam inancımızı ifade etmek amacıyla 'Demokrasi' adını verdik. Bundan sonra da ülkemizi daha güzel yarınlara taşıma göreviyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz." 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar