Perakendecilere enerji danışmanlığı yapacak

Discount market zinciri Şok, 2011 yılında Yıldız Holding bünyesine dahil olmuştu. Migros'tan satın alınan Şok, dört yılda hızlı bir büyüme süreci yaşadı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bir taraftan yeni mağazalar açılırken, diğer taraftan da satın almalar yapıldı. Dia ve Onurex gibi zincirler satın alınarak bünyeye dahil edildi. Bütün bu operasyonlar perakende sektörünün duayen isimlerinden Mustafa Altındağ'ın kaptanlığında yapıldı. Şok'un yeniden yapılanma sürecini yürüten Altındağ geçtiğimiz ay sessiz sedasız ayrılmış. Şok'ta henüz yeni bir genel müdür ataması olmamış. Ekip şimdilik Yıldız Holding Perakende Grup Başkanı Mustafa Yaşar Serdengeçti'nin kaptanlığında çalışıyor. Mustafa Altındağ'ın perakende geçmişi oldukça eski. Kendisi discount sektörünün duayenlerinden biri desek yanlış olmaz.

Zira BİM'in kuruluş aşamasında Aziz Zapsu ve Dieter Brandes ile çalıştı. BİM'in bugünlere gelmesinde emeği büyüktür. Daha sonra BİM'den ayrılarak elektronik perakendeciliği sektörünü seçti. Teknosa EP Center ve Media Markt'ta genel müdür olarak görev yaptı. AVM yatırım ve işletme şirketi ECE Türkiye'de müdür olarak çalıştı. Demir Sabancı ile birlikte kozmetik zinciri Gratis'i kurdu ve büyüttü. Dört yıldır da Şok'u yönetiyordu. 

Bu kadar tecrübeye sahip bir isim elbette inzivaya çekilmez. Öğrendik ki, elektrik mühendisi olan Altındağ artık kendi işini kuruyormuş. Yıllarını perakendede geçiren birinin elbette sektör dışına çıkması beklenemez. Altındağ'da öyle yapmış. Perakende sektörüne enerji verimliliği üzerine danışmanlık hizmeti verecekmiş. Market zincirlerinin en önemli maliyetlerinden biri olan enerji için çözümler üretecekmiş. (Para dergisi)

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar