PETKİM'deki FETÖ operasyonunda 13 gözaltı

Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturmada, Aliağa'da Petkim Petrokimya Holding (PETKİM) yerleşkesinde arama başlatıldı. Operasyon kapsamında 13 kişi gözaltına alındı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İzmir merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 13 kişi gözaltına alındı, Petkim Petrokimya Holding AŞ'nin (PETKİM) Aliağa yerleşkesindeki lojmanlarında arama yapıldı.


İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında daha önce tutuklanan, serbest bırakılan ya da firari şüphelilerle bağlantılı oldukları iddiasıyla 25 kişi hakkında gözaltı talimatı verilmesi üzerine İzmir merkezli İstanbul, Denizli ve Kütahya'da eş zamanlı operasyon başlatıldı. 


Operasyonda PETKİM'de çalışan ve daha önce işten çıkarılanların da aralarında olduğu 13 kişi gözaltına alındı, PETKİM'in Aliağa yerleşkesindeki lojmanlarda arama yapıldı. 


Aramalarda FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitaplar ele geçirildiği, bazı dijital materyallere el konulduğu, şüphelilere FETÖ üyesi oldukları ve örgüte destek sağladıkları suçlamalarının yöneltildiği öğrenildi. 


Soruşturma kapsamında PETKİM tesislerinde daha önce de 2 kez arama yapılmış, haklarında gözaltı kararı verilen 31 kişiden 25'i yakalanmıştı.


Aralarında eski PETKİM Genel Müdürü Sadettin Korkut ve üst düzey yöneticilerin de bulunduğu şüphelilerden 13'ü "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanmış, 12'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.



AA

Kategoriler Gündem
Yorumlar